HIRDETÉS
MTI 2017.03.14 13:50 Frissítve: 2017.03.14 16:23

MOB: Életműdíjat kapott Gallov Rezső; NS-munkatársak elismerése

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média Életműdíját vehette át kedden Gallov Rezső sportújságíró, sportvezető. A MOB Nívódíjjal jutalmazta a Nemzeti Sport két munkatársát is.

Bálint Mátyás (balra) és L. Pap István (jobbra), a Nemzeti Sport munkatársai Nívódíjat vehettek át (Fotó: Földi D. Attila)

 

A Média Életműdíjas, 80 éves Gallov Rezső vízilabdázó sportolói pályafutását követően vízilabdaedzőként, sportvezetőként, sportújságíróként tevékenykedett. Az Országos Testnevelési és Sporthivatalt 1990-től vezette az atlantai olimpia évéig. A Magyar Úszószövetség főtitkáraként a magyar csapat vezetője volt az 1972-es játékokon Münchenben, majd Kanadában vállalt munkát, az ottani szövetség technikai igazgatójaként.

Barcelonában és Atlantában sportállamtitkárként és a MOB alelnökeként volt tagja a magyar delegációnak. A sydneyi olimpiáig a Nemzeti Sport főmunkatársa volt; önálló rovata volt a barcelonai és az atlantai ötkarikás játékok idején is. Több olimpiai témájú könyv szerzője. Hosszú évekig szerkesztette a Magyar Edző című folyóiratot. Munkásságát a MOB 1999-ben Nívódíjjal, a Magyar Sportújságírók Szövetsége 2005-ben Feleki László-, 2010-ben Életműdíjjal ismerte el.

Nívódíjat kapott Lódi Renáta, az MTI/MTVA Sportszerkesztőségének szerkesztő-újságírója, Vobeczky Zoltán, az M4 Sport olimpiáért felelős szerkesztője, Bálint Mátyás és L. Pap István, a Nemzeti Sport munkatársa, valamint Szalmás Péter és Záhonyi Iván fotóriporter.

Média Oklevelet érdemelt ki Czeglédi Zsolt, az MTI/MTVA fotóriportere, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, valamint Pajor-Gyulai László (Magyar Nemzet/Magyar Idők) és Dobos Sándor (waterpolo.hu).

A tavaly alapított SportEMBER posztumusz MOB Média-különdíjat Puskás Ferencnek ítélték oda, az olimpiai bajnok labdarúgó, aki a Nemzet Sportolója is volt, idén lenne 90 éves. Az elismerést Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója vette át.

A MOB Nők Sportjáért Életműdíjat Jakabházyné Mező Mária kapta. Éves teljesítményért-díjat vehetett át Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos, különdíjat Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője. A Junior-díj kitüntetettje Késely Ajna úszó.

Az elismeréseket Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Bartha Csaba, a szervezet főtitkára, valamint Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok jégtáncos, a MOB elnökségének tagja adta át.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.