MTI 2017.03.14 13:50 Frissítve: 2017.03.14 16:23

MOB: Életműdíjat kapott Gallov Rezső; NS-munkatársak elismerése

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média Életműdíját vehette át kedden Gallov Rezső sportújságíró, sportvezető. A MOB Nívódíjjal jutalmazta a Nemzeti Sport két munkatársát is.

Bálint Mátyás (balra) és L. Pap István (jobbra), a Nemzeti Sport munkatársai Nívódíjat vehettek át (Fotó: Földi D. Attila)

 

A Média Életműdíjas, 80 éves Gallov Rezső vízilabdázó sportolói pályafutását követően vízilabdaedzőként, sportvezetőként, sportújságíróként tevékenykedett. Az Országos Testnevelési és Sporthivatalt 1990-től vezette az atlantai olimpia évéig. A Magyar Úszószövetség főtitkáraként a magyar csapat vezetője volt az 1972-es játékokon Münchenben, majd Kanadában vállalt munkát, az ottani szövetség technikai igazgatójaként.

Barcelonában és Atlantában sportállamtitkárként és a MOB alelnökeként volt tagja a magyar delegációnak. A sydneyi olimpiáig a Nemzeti Sport főmunkatársa volt; önálló rovata volt a barcelonai és az atlantai ötkarikás játékok idején is. Több olimpiai témájú könyv szerzője. Hosszú évekig szerkesztette a Magyar Edző című folyóiratot. Munkásságát a MOB 1999-ben Nívódíjjal, a Magyar Sportújságírók Szövetsége 2005-ben Feleki László-, 2010-ben Életműdíjjal ismerte el.

Nívódíjat kapott Lódi Renáta, az MTI/MTVA Sportszerkesztőségének szerkesztő-újságírója, Vobeczky Zoltán, az M4 Sport olimpiáért felelős szerkesztője, Bálint Mátyás és L. Pap István, a Nemzeti Sport munkatársa, valamint Szalmás Péter és Záhonyi Iván fotóriporter.

Média Oklevelet érdemelt ki Czeglédi Zsolt, az MTI/MTVA fotóriportere, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, valamint Pajor-Gyulai László (Magyar Nemzet/Magyar Idők) és Dobos Sándor (waterpolo.hu).

A tavaly alapított SportEMBER posztumusz MOB Média-különdíjat Puskás Ferencnek ítélték oda, az olimpiai bajnok labdarúgó, aki a Nemzet Sportolója is volt, idén lenne 90 éves. Az elismerést Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója vette át.

A MOB Nők Sportjáért Életműdíjat Jakabházyné Mező Mária kapta. Éves teljesítményért-díjat vehetett át Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos, különdíjat Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője. A Junior-díj kitüntetettje Késely Ajna úszó.

Az elismeréseket Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Bartha Csaba, a szervezet főtitkára, valamint Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok jégtáncos, a MOB elnökségének tagja adta át.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.

2020.03.30 21:42:46

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ami történt-történik, engem is meggyötör, de hogy lélekben erősödve élhetjük túl az egészet, hinni akarom mégis. S hogy így élheti túl a sport, az olimpia, azt is!

2020.03.29 22:36:51

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sokáig sokat tettünk azért, hogy ne legyen rendben semmi, most viszont életünk meccsét vívjuk. Úgyhogy nincs más választásunk, mint megnyerni azt.

2020.03.27 21:31:52

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Viharos időszak volt, de a sportvilág csak nehezen fogta fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint futni, ugrani, úszni, labdázni. Magyarországon különösen igyekeztek elhessegetni a borús jóslatokat.