H. K. 2019.12.15 12:25

Darts-vb: Undorodom magamtól – Van Barneveld kikészülve búcsúzott

Mint megírtuk, a holland Raymond van Barneveld meglepetésre már az 1. fordulóban kiesett a PDC darts-világbajnokságról. A profi pályafutását ezzel a búcsúval lezáró Barneveld látszólag megtört a történtek után.

Raymond van Barneveld nem viselte jól a kiesést (Fotó: AFP)

 

Az 52 esztendős dartsos a kiesést követően arról beszélt az ad.nl-nek, hogy undorodik magától.

„Büszkeség? Mire legyek az? A címeim évekkel ezelőtt voltak. Amikor egymás után két vébén is kikapsz már az elején, akkor amatőr vagy. Akkor nem tartozol ide – reagált Van Barneveld arra, amikor arról kérdezte az egyik újságíró, büszke-e a pályafutására. – Erre mindig emlékezni fogok, sosem bocsátom meg magamnak. Minden reményem ebben a világbajnokságban volt, aztán kizúgtam az első körben. Szörnyű. Undorodom magamtól.” 

Az ötszörös világbajnok (négyszer a BDO-nál, egyszer a PDC-nél) holland nemes egyszerűséggel vesztesnek nevezte magát.

„Jól játszott Young, nem tudtam megfordítani, képtelen voltam élni a lehetőségeimmel. A démonaim legyőztek. Ismét. Egy vesztes vagyok. Tudtam, hogy nehéz lesz az utolsó évem, de azt nem hittem, hogy ennyire. Minden egyes nap csalódás.”  

A Sky Sports Barneveld búcsúja után hosszabb anyagot közölt, melyben Barneveld még a világbajnokság előtt arról beszélt, hogy már nem tudja kezelni a nyomást, ráadásul fájdalmai vannak és a szeme sem elég jó már.

„Túlságosan sok felkészüléssel jár az egész, ráadásul sok a stressz is. Cukorbetegként a testem már nem bírja, ráadásul a szememmel is szenvedek, időnként nem látok tisztán, olykor a kezeim is lefagynak. Egy dartsjátékosnak ezek a dolgok nem jönnek jól.”

DARTS PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
2. NAP
1. FORDULÓ
Raymond van Barneveld (holland) (96.13)–Darin Young (amerikai) (87.92) 1:3

2020.01.24 20:49:48

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Az első filmfőszerepével öt nemzetközi díjat elnyerő művésznő megúszta a maga „milákcsúcsát".

2020.01.23 23:27:26

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Dr. Bubó is mindig számíthatott Ursula nővérre.

2020.01.20 19:07:04

Egyéb egyéni MIHÁLYI ANDRÁS

PDC kontra BDO – tanulságos háttértörténet, nemcsak dartsőrülteknek.

2020.01.22 22:48:22

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Bármennyire is tetszhet úgy a NOB különféle sales- és marketingosztályait vezető nagyfőnökeinek, hogy az ötkarika mint brand kezd kimenni a divatból, a sportágak jelentős részének még mindig az ottlét, vagyis a programban szereplés vágya határozza meg a tudatot.

2020.01.21 11:09:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu