Darts: Van Barneveld bejelentette, a vb-ig mégis folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 13:24
null
Raymond van Barneveld a sportág szerelmeseinek nagy örömére mégis folytatja pályafutását (Fotó: PDC)
Alig fél nappal azt követően, hogy bejelentette, azonnali hatállyal befejezi pályafutását, Raymond van Barneveld hivatalos közleményben tudatta a dartsrajongókkal, hogy az év végi világbajnokságig mégis folytatja pályafutását.

 

A sportág 51 esztendős holland legendája szerdán Daryl Gurneytől, majd csütörtökön honfitársától, Michael van Gerwentől szenvedett 7–1-es vereséget a Premier League-ben, és a második mérkőzése után a Sky Sports kamerája előtt kijelentette, eredeti tervével ellentétben nem vár a 2020-as világbajnokság végéig, hanem már most befejezi pályafutását.

Van Barneveld azóta aludt egyet a történtekre, és péntekre meggondolta magát. Az ötszörös világbajnok a PDC hivatalos honlapja által megjelentetett közleményben tudatta rajongóival, hogy az év végi vb-ig mégis folytatja pályafutását.

„Az életem hónapok óta az érzelmek hullámvasútja. Nagyon sok bánat szűrődött a magánéletembe, amit dartsjátékosként próbáltam figyelmen kívül hagyni, de végül mindent felvittem magammal a színpadra” – kezdte Van Barneveld, akinek nemrégiben 25 évig tartó házassága ért véget.

„Idén is megkaptam az esélyt, hogy a Premier League-ben játszhatok, nagyon meg akartam mutatni az embereknek az igazi Barneyt, de csak felvillanásaim voltak. Tegnap előtörtek belőlem az érzelmek, melyeket abban a pillanatban nem tudtam kezelni – utalt a meccs utáni nyilatkozatára a holland sportoló. – Szégyelltem magam a színpadon a családom, a barátaim és a Barney Army (Van Barneveld szurkolótábora – a szerk.) előtt. Úgy éreztem, mindenkit cserben hagytam, és ezzel a fájdalommal nem tudtam megbirkózni. A pillanat hevében nem akartam mást, csak azt, hogy soha többé ne kínozzon ez az érzés, de rájöttem, nem szabad ennyire nyíltan beszélnem, amikor ilyen erős érzelmek lesznek úrrá rajtam.”

„A londoni Alexandra Palace-ban szeretném befejezni a pályafutásomat az utolsó világbajnokságomon. Remélem, az emberek megértik, hogy a családommal nehéz időkön megyünk keresztül, és fejben össze kell szednem magamat. Néhány nap pihenőt tartok, aztán a reflektorfényen kívüli kisebb tornákon megpróbálok minél jobb eredményeket elérni” – zárta mondandóját Van Barneveld, aki legkorábban a jövő hétvégi, Barnsleyban rendezendő Players Championship-versenyeken állhat ismét tábla elé.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik