nemzetisport.hu 2017.07.28 23:14 Frissítve: 2017.07.28 23:23

Darts: Taylor elképesztő verést mért Van Gerwenre

Phil Taylor nyerte meg a világklasszisok csatáját a Blackpoolban zajló darts World Matchplay torna negyeddöntőjében. A 16-szoros világbajnok angol meglepetésre nagyon simán ejtette ki a címvédőt, a világelső és világbajnok holland Michael van Gerwent.

 

Taylor óriási formában játszott (Forrás: Twitter/PDC)

 

Phil Taylor, aki a decemberben kezdődő világbajnokság után befejezi a versenyzést, a World Matchplay eddigi 23 kiírásából 15-ször győzött. Csak az angol Rod Harrington és Van Gerwen nyerte meg egynél többször ezt a tornát, mindketten kétszer diadalmaskodtak. A holland a címvédő, tavaly éppen Taylort verte meg, utóbbi először veszítette el a döntőt itt. Olyan nagyon sokszor már nem játszhatnak egymás ellen, emiatt is felfokozott várakozás előzte meg kettejük ütközetét.

Taylor nagyon bekezdett, megnyerte az első négy leget, a világbajnok és világelső Van Gerwen csak ezután tudta megnyerni az első játékát. A holland nem dobta rosszul a tömeget, de a kiszállói nem ültek, és ezt a 16-szoros világbajnok Taylor kihasználta.

Meglepetésre a következő etapot is 4–1-re hozta Taylor. Van Gerwent rendesen megdolgozta a blackpooli közönség, alighanem emiatt is játszott a holland messze a tudása alatt. Taylornak gyengébb volt a körátlaga, de Van Gerwen 14-ből csak kétszer dobta meg a kiszállót, ezért került nagy hátrányba.

 


 

A harmadik ötleges etap (újabb 4–1) után már 12–3 állt az eredményjelzőn Taylor javára. Van Gerwennek továbbra is a kiszállókkal gyűlt meg a baja, hiába járt 100 fölött a körátlagot tekintve. Taylor kiszállózása 52 százalékon állt.

 


 

A negyedik szakasz után Taylor már 15–5-re vezetett, tehát egyetlen legre került az elődöntőtől. Bár Van Gerwen rögtön megnyerte a szünet után az első játékot, Taylor utána behúzta a győzelmet jelentő tizenhatodikat.

Végül Taylornak a körátlaga is jobb lett Van Gerwenénél (101.85 vs. 101.07), és bebizonyította, hogy a visszavonulás küszöbén is a világelit szintén játszik. 

 

 

Az elődöntőben Taylor honfitársával, a kétszeres világbajnok Adrian Lewisszal meccsel.

DARTS, WORLD MATCHPLAY, BLACKPOOL
NEGYEDDÖNTŐ

Michael van Gerwen (holland)–Phil Taylor (angol) 6–16
Alan Norris (angol)–Adrian Lewis (angol) 13–16
Korábbi eredmények
Daryl Gurney (északír)–Mensur Suljovic (osztrák) 16–13
Darren Webster (angol)–Peter Wright (skót) 12–16

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.15 23:22:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A következő év fontos újítása a Nemzeti Sportinformációs Rendszer, amely márciustól már élesben működik.

2017.11.15 00:35:44

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az első számú felelős természetesen Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, aki három és fél éve tartó regnálása óta napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. Azután választották meg a posztra, hogy a brazíliai vb csoportkörének utolsó meccse, az Uruguay elleni, kiesést jelentő 0–1 után Cesare Prandelli szövetségi kapitány és Giancarlo Abete szövetségi elnök kéz a kézben lemondott.

2017.11.14 00:08:45

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem azért, mert Laci bácsinak most rossz – hanem mert az ő személye és bukása talán visszatartja majd a következő Kiss Lászlót, és megmenti a következő potenciális áldozatot. És ez a fontos. Ez a legfontosabb.

2017.11.11 10:11:01

Egyéb egyéni SINKOVICS GÁBOR

„Vajon Georges Leekens partnernek tekint-e, ha azt kérdezem: három védővel játszunk vagy néggyel...?”

2017.11.10 00:05:23

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ne csak a testüket, a fejüket is „eddzék”.