Darts: Taylor elképesztő verést mért Van Gerwenre

Vágólapra másolva!
2017.07.28. 23:14
null
Taylor óriási formában játszott (Forrás: Twitter/PDC)
Phil Taylor nyerte meg a világklasszisok csatáját a Blackpoolban zajló darts World Matchplay torna negyeddöntőjében. A 16-szoros világbajnok angol meglepetésre nagyon simán ejtette ki a címvédőt, a világelső és világbajnok holland Michael van Gerwent.

 

Phil Taylor, aki a decemberben kezdődő világbajnokság után befejezi a versenyzést, a World Matchplay eddigi 23 kiírásából 15-ször győzött. Csak az angol Rod Harrington és Van Gerwen nyerte meg egynél többször ezt a tornát, mindketten kétszer diadalmaskodtak. A holland a címvédő, tavaly éppen Taylort verte meg, utóbbi először veszítette el a döntőt itt. Olyan nagyon sokszor már nem játszhatnak egymás ellen, emiatt is felfokozott várakozás előzte meg kettejük ütközetét.

Taylor nagyon bekezdett, megnyerte az első négy leget, a világbajnok és világelső Van Gerwen csak ezután tudta megnyerni az első játékát. A holland nem dobta rosszul a tömeget, de a kiszállói nem ültek, és ezt a 16-szoros világbajnok Taylor kihasználta.

Meglepetésre a következő etapot is 4–1-re hozta Taylor. Van Gerwent rendesen megdolgozta a blackpooli közönség, alighanem emiatt is játszott a holland messze a tudása alatt. Taylornak gyengébb volt a körátlaga, de Van Gerwen 14-ből csak kétszer dobta meg a kiszállót, ezért került nagy hátrányba.

 


 

A harmadik ötleges etap (újabb 4–1) után már 12–3 állt az eredményjelzőn Taylor javára. Van Gerwennek továbbra is a kiszállókkal gyűlt meg a baja, hiába járt 100 fölött a körátlagot tekintve. Taylor kiszállózása 52 százalékon állt.

 


 

A negyedik szakasz után Taylor már 15–5-re vezetett, tehát egyetlen legre került az elődöntőtől. Bár Van Gerwen rögtön megnyerte a szünet után az első játékot, Taylor utána behúzta a győzelmet jelentő tizenhatodikat.

Végül Taylornak a körátlaga is jobb lett Van Gerwenénél (101.85 vs. 101.07), és bebizonyította, hogy a visszavonulás küszöbén is a világelit szintén játszik.

 

 

Az elődöntőben Taylor honfitársával, a kétszeres világbajnok Adrian Lewisszal meccsel.

DARTS, WORLD MATCHPLAY, BLACKPOOL
NEGYEDDÖNTŐ

Michael van Gerwen (holland)–Phil Taylor (angol) 6–16
Alan Norris (angol)–Adrian Lewis (angol) 13–16
Korábbi eredmények
Daryl Gurney (északír)–Mensur Suljovic (osztrák) 16–13
Darren Webster (angol)–Peter Wright (skót) 12–16

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik