Darts: Székely Pál sorozatban negyedszer lett magyar bajnok

MIHÁLYI ANDRÁSMIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.10.21. 21:45
Mindig jó, ha egy pontversenyen alapuló bajnokságban az utolsó fordulóra marad a döntés, és így történt ez idén itthon dartsban: az ismertebb és elismertebb steel szakág hetedik, egyben záró játéknapjának négyen futhattak neki úgy, hogy van esélyük matematikailag a végső győzelemre, közülük Székely Pál lett a befutó, méghozzá zsinórban negyedik alkalommal, vagyis 2015 óta ő itthon az egyeduralkodó.

Úgy alakult, hogy a több mint két hónapja, augusztus 18-án Debrecenben megrendezett hatodik forduló után nyílt maradt a bajnoki címért zajló – majdnem – egész éves küzdelem, bár a címvédő Székely Pál viszonylag jelentős, 40 pontos előnyt szerzett az utolsó játéknapra, amelynek Salgótarján városi sportcsarnoka adott otthont. Ez a pontkülönbség azt jelentette, hogy a Budapest Police SE versenyzőjének az elődöntőig kellett eljutnia ahhoz, hogy kihívói közül senki se előzhesse meg, így hát számára voltaképpen a negyeddöntő volt a döntő. Addig viszonylag simán jutott el négy győzelemmel – amelyek közül az egyik ráadásul játék nélkül született, miután ellenfele elbukott a legjobb 16 közé kerülők számára kötelező alkoholteszten –, ott pedig egy meglepetésember várt rá a kiemelt Mészáros Zsoltot búcsúztató győri Raszler József személyében.

Nos, nehezen indult be a Penge becenévre hallgató játékos, az első szett megnyeréséhez szükséges három leget inkább csak kiküzdötte, kereste a helyét a tábla előtt, majd a másodikra meg is találta – és mivel azt is legveszteség nélkül nyerte meg, és a legjobb nyolc között a kiírás szerint két nyert szettig tartanak a mérkőzések, bebiztosította újabb bajnoki címét. A többi innentől már csak jutalomjáték volt a számára, de a Kovács Patrik elleni elődöntőt is sikerrel vette, hogy aztán a döntőben a nap meglepetésemberével, Bezzeg Nándorral nézzen farkasszemet, immár teljesen tét nélkül. A lendület itt az első szett megnyeréséig repítette Székelyt, aki ekkor 91.37-es átlagon állt, ami nemzetközi szinten is megsüvegelendő, innentől viszont visszaesett a játéka, 79.48-cal zárt, míg Bezzeg 87.61-gyel, megérdemelten nyert tehát.

A bajnoki küzdelmekbe két és féléves szünet után visszatérő rutinos versenyző négy kiemeltet győzött le vasárnap, vagyis nagyon összeszedte magát erre a napra, amiért le a kalappal előtte, Székely előtt pedig azért, mert 2015, 2016 és 2017 után ismételten ő lett a steel darts magyar bajnoka.

A hölgyeknél Erdei Nóra nyerte meg a 2018-as pontversenyt.

Kelemen Dániel videóján Székely Pál negyeddöntőjének utolsó körei láthatóak, a végén azzal a kiszállóval, amellyel megnyerte a bajnoki címet

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik