Darts PL: Van Gerwen és Taylor szenzációs játékkal győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.11. 23:36
null
Michael van Gerwen (balra) világelsőhöz méltóan játszott a világbajnok Gary Anderson ellen (Fotó: Action Images)
Nagyszerű estét varázsolt a dartsmezőny Newcastle-ben, a Premier League második állomásán. A világelső Michael van Gerwen és a 16-szoros világbajnok Phil Taylor sziporkázó játékkal győzött. Előbbi a világbajnok Gary Andersont, utóbbi a nagyszerűen rajtoló James Wade-et verte meg.


Leedsben az első állomáson a világbajnok skót Gary Anderson betegedett meg, és ezért nem játszott, most a másik skót, Robert Thornton kért pihenőt. Így James Wade játszott két meccset ezen az estén.

James Wade (angol)–Michael Smith (angol)

Csak a mérkőzés első fele volt szoros. Wade, aki az első fordulóban 3–0-s hátrányból 7–4-re legyőzte a szuperfavorit holland Michael van Gerwent, remekül kontrollálta idegeit – ez nem mindig sikerül neki – és 4–4 után állva hagyva az ellenfelét 7–4-re megnyerte az összecsapást.

Hogy most Smith nem játszott rosszul, jól jelzi, hogy 103.57-as körátlagot ért el az első kilencnyilas dobásokból. Ám a „nagy” körátlaga már rosszabb volt (93.00–91.77). Bár a kiszállókat jobb százalékban értékesítette, Wade jóval több lehetőséghez jutott ebben, s ez döntött. Wade 23-ból dobott hetet, míg Smith csak 13-szor célozhatott a kiszálló duplára.

Raymond van Barneveld (holland)–Peter Wright (skót)

Úgy tűnt, hogy a holland bedarálja skót kollégáját, ám Van Barneveld hiába vezetett 4–2-re is, nem tudta tartani a tempót. Wright előbb egyenlített, majd 5–5 után mindkét leget hozva nyert.

A körátlagok alapján nem volt kiemelkedő színvonalú a meccs, mert a skót úgy szerezte meg a győzelmet, hogy csak 88.20-at ért el, míg Van Barneveld 93.24-et. Wright valamivel jobban kiszállózott, 19 kísérletből érte el a hetet, míg Van Barneveld 15-ből dobta meg az ötöt.

Adrian Lewis (angol)–Dave Chisnall (angol)

Váratlanul simán alakult a meccs. Lewis 4–0-ra elhúzott, de Chisnall egyáltalán nem játszott rosszul – mindkettejük körátlaga bőven 100 fölött járt a mérkőzés első felében. Chisnall szépített, majd lehetősége volt a 4–2-höz is, ám a kulcspillanatban nem koncentrált eléggé. Lewis kihasználta a hibát, majd 6–1-re is vezetett már. Chisnall még egyszer összekapta magát, és nyert három leget, de Lewis nem engedte közelebb, 7–4-gyel behúzta a meccset.

Gary Anderson (skót)–Michael van Gerwen (holland)

A nap rangadója volt a világbajnok és a világelső összecsapása. Van Gerwen nagyon motivált lehetett, hiszen az első körben – ahogy azt fentebb írtuk – kikapott James Wade-től. Nos, a két klasszis a tőle elvárható szint fölött teljesített, de hiába dobott Anderson kiválóan, Van Gerwen még nála is jobb volt.

És hogy miért nyerhetett Van Gerwen 7–3-ra? Mert a körátlaga 111.87 volt, míg Andersoné „csak” 106.23. A holland kétszer is el tudta venni a skót kezdését, viszont egyszer sem veszítette el a sajátját. Van Gerwen hat darab 180-ast dobott, míg Anderson csak egyet. A skót nagyobb hatékonysággal dobta a kiszállókat, ám a 75 százalék csalóka adat, mert ugye Anderson csak háromszor tudta befejezni az aktuális leget. Ezzel szemben Van Gerwen tíz kísérletből teljesítette a hetet, fantasztikus játékkal nyerte meg a találkozót!

James Wade (angol)–Phil Taylor (angol)

És akkor mit mondjunk Phil Talyorra? Az „öreg” a legszebb napjaihoz mérten is kiemelkedően játszott, teljesen simán győzte le 7–1-re a Premier League-ben két győztes meccset maga mögött tudó James Wade-et.

„The Power” alig maradt el Van Gerwen brutális körátlagától, 111.21-et ért el. A száz fölötti kiszállók sem okoztak neki gondot, és a hollandhoz hasonlóan a 16-szoros világbajnok is tízből dobta meg a győzelemhez szükséges hét kiszállót.

DARTS, PREMIER LEAGUE
2. állomás, Newcastle

James Wade (angol)–Michael Smith (angol) 7–4
Raymond van Barneveld (holland)–Peter Wright (skót) 5–7
Adrian Lewis (angol)–Dave Chisnall (angol) 7–4
Gary Anderson (skót)–Michael van Gerwen (holland) 3–7
James Wade (angol)–Phil Taylor (angol) 1–7

AZ ÁLLÁS
Név Meccsszám Győzelem Döntetlen Vereség Legkülönbség Pont
Adrian Lewis 2 2 0 0 9 4
Peter Wright 2 2 0 0 7 4
James Wade 3 2 0 1 0 4
Dave Chisnall 2 1 0 1 4 2
Raymond van Barneveld 2 1 0 1 3 2
Michael van Gerwen 2 1 0 1 1 2
Phil Taylor 2 1 0 1 1 2
Gary Anderson 1 0 0 1 –4 0
Robert Thornton 1 0 0 1 –7 0
Michael Smith 3 0 0 3 –14 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik