Darts PL: Van Gerwen a bajnok, agyonverte Taylort a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.19. 22:49
null
Michael van Gerwen teljesen megérdemelten lett a Premier League bajnoka (Fotó: Twitter/PDC)
Michael van Gerwen győzelmével ért véget a darts Premier League 2016-os idénye. A londoni fináléban a szenzációsan dobó holland világelső az elődöntőben Adrian Lewist, majd a döntőben a legendát, Phil Taylort is hatalmas fölénnyel múlta felül.

AZ ELŐDÖNTŐ

Michael van Gerwen–Adrian Lewis

A holland rögtön az elején brékelte Lewist, és úgy tűnt, Van Gerwent nem lehet megállítani. Azonban Lewis – alighanem az utolsó pillanatban – összekapta magát, s a szünetben már csak 6–4-es hátrányban volt.

És mégis. Amikor visszatértek, de mintha Lewis a pihenőszobában maradt volna. Van Gerwen viszont ismét belelendült, négy leget sorozatban hozva 10–4-re győzött, s bejutott a döntőbe.

Phil Taylor–Gary Anderson

Taylor elment 2–0-ra, ám a címvédő Anderson gyorsan egyenlített. Fej fej mellett haladtak, bár az látszott, hogy inkább Taylor az, akinek esélye van tartósabb előnyt szerezni. Anderson 4–4-ig tartotta magát, de utána Taylor 6–4-es vezetést szerzett a félidőig – akárcsak a másik meccsen az elődöntőben.

Taylor 8–4-re vezetett. Bár Anderson feltámadt és 8–7-re felzárkózott, ám még mielőtt utolérhették volna, Taylor brékelt, majd hozta a saját kezdését, így 10–7-es sikerrel kiharcolta a döntőt.

A DÖNTŐ

Michael van Gerwen–Phil Taylor

Van Gerwen és Taylor majdnem végig az élen állt az alapszakaszban, kétség sem férhetett hozzá, hogy bejutnak a legjobb négy közé. Így, hogy mindketten bejutottak a döntőbe, papírforma-eredmények tekinthető.

A két klasszis 2–2-ig hozta a saját kezdését, ám utána Van Gerwen erőt demonstrált, sorozatban négy leget nyert. Taylor szépített, majd jó esélye nyílt a brékelésre, ám Van Gerwen bravúros 100-as kiszállója (egy 20-as után két dupla 20) azt jelentette, hogy a holland világelső 7–3-as vezetésével mennek a szünetre.

Amikor visszatértek, már nem volt visszaút Taylor számára. Teljesen szétesett, s végül az egyik fél 11. nyert legjéig tartó párharcot a lehető legrövidebb időn belül letudta: 11–3 lett a vége.

A darts Premier League történetében még nem fordult elő, hogy a vesztes négynél kevesebb leget nyerjen a döntőben – ez most megtörtént. Az első helyért Van Gerwen 200 ezer fontot kapott…

DARTS, PREMIER LEAGUE
LONDON, O2 ARÉNA
Elődöntő

Michael van Gerwen (holland)–Adrian Lewis (angol) 10–4
Phil Taylor (angol)–Gary Anderson (skót) 10–7
Döntő
Michael van Gerwen–Phil Taylor 11–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik