HIRDETÉS
M. A. 2019.01.10 07:15 Frissítve: 2019.01.10 10:46

Darts: Pengeváltás – Székely Pál új egyesületnél folytatja

Klubot váltott hazánk első profi dartsosa, a steel szakág bajnoki címét tavaly sorozatban negyedszer megnyerő Székely Pál: a Budapest Police SE-ből a debreceni Arany Bikák Darts SE-be igazolt át. A Penge becenevű játékos, akit tavaly itthon az év legjobbjának választottak a férfiak között a sportágban, a jövő hétvégén Prágában versenyez – idén először.

 

A Nemzeti Sport elsőként Vagyon Tibort, az átadó klub vezetőjét kérdezte a váltás okairól: „Finanszírozási problémák miatt került rá sor. Nem érkeztek meg azok a támogatások, amikre a jövőt építettük volna. Az előző évet is gyakorlatilag a saját pénzemből fizettem” – válaszolta, de azt is hozzátette, hogy reményei szerint nem szakad meg a felek között az együttműködés, és szponzorként hozzájárulhatnak Székely szerepléséhez 2019-ben is.

Ami magát a játékost illeti, ő kiszámíthatóbb alapokra akarta helyezni a jövőjét.

„Az előző esztendő tervezésekor ugyanúgy képben voltak a debreceniek is, én mindig több vasat tartok a tűzben. Csak mire megkaptam az ajánlatukat, akkor már igent mondtam a Police SE-nek” – mondta a 46 esztendős játékos, aki idén még mindenképpen marad a British Darts Organisation és a World Darts Federation kötelékében, és ehhez szüksége van egyesületi háttérre, dacára annak, hogy a magyarországi versenyrendszerben már nem tervez indulni.

„Folyamatosan látszott a fejlődés a játékában, és potenciált láttunk benne – indokolta Székely szerződtetését Orosz András, az Arany Bikák Darts SE elnöke. – Szeretnénk, hogy nagyon jól szerepeljen, de nem tettünk rá semmilyen terhet ilyen szempontból, a titkos vágyunk, hogy eljusson egy világbajnokságra valamikor. A mi motivációnk az volt ebben, hogy ezáltal népszerűsítsük a saját egyesületünket. Pali azzal is segíti ezt, hogy oktatási tanácsokkal lát el minket.”

Nos, a tervek egybecsengenek: mint tőle magától megtudtuk, Székely Pálnak is az a célja, hogy a következő világbajnokságok – World Cup of Darts, ami a nem hivatalos csapat-vb, PDC, BDO – közül valamelyiken részt vehessen.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.01.15 11:20:25

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A testi-lelki állapotát naiv szürrealizmussal ábrázoló festőművész románca tíz évig tartott Muray Miklóssal.

2019.01.14 22:58:48

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Katelyn Ohashit előbb maga alá temette a tornasport brutalitása, majd megtalálta örömét – és önmagát is.

2019.01.14 22:29:38

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Tetszik vagy sem, a szurkolónak (majdnem) mindig igaza van. Ezen alapszabályról azonban a sportcsillagok olykor hajlamosak megfeledkezni.