Darts: online verseny indul a legjobbakkal, Van Gerwen is tábla elé állhat

Vágólapra másolva!
2020.04.15. 01:36
null
Michael van Gerwen (balra) és Peter Wright hamarosan úgy csaphat össze egymással, hogy nem is kell kimozdulniuk otthonról (Forrás: Twitter)
Online dartsversenyt szervez a PDC, a pénteken rajtoló tornán a 128 Pro Tour-kártya birtokos indulhat – jelentette be a sportág első számú szervezete a hivatalos honlapján.

Nem maradnak élő esemény nélkül a darts szerelmesei a következő hetekben, a PDC ugyanis nagyszabású online tornát szervez 128 játékos részvételével. A viadalon a Pro Tour-kártya birtokosai vehetnek részt, vagyis a világ jelenlegi összes sztárjátékosa, így többek között a világelső Michael van Gerwen és a vb-címvédő Peter Wright is megmutathatja magát.

A verseny pénteken kezdődik, a csoportmérkőzések 32 estén át tartanak. Minden játéknapon négy versenyző küzd meg egymással a csoportelsőségért körmérkőzéses rendszerben, a találkozók öt nyert legig tartanak. A csoportok győztesei (32 játékos) bejutnak a verseny második szakaszába, melynek lebonyolítási rendszerét a PDC egyelőre nem ismertette. Az első négy nap csoportbeosztását szerdán hozzák nyilvánosságra.

„Izgatottsággal tölt el, hogy ebben a példátlan időszakban is tudunk élő dartsot közvetíteni a szurkolóknak – mondta a PDC elnöke, Barry Hearn a szervezet hivatalos honlapján. – Az elmúlt hetek tervezéssel teltek, megvizsgáltuk a lehetőségeinket, és nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan koncepcióval tudtunk előállni, amely lehetővé teszi minden kártyabirtokos számára a részvételt. A PDC Home Tour élő sportellátást biztosít a nézőknek, a játékosok megmutathatják a tehetségüket és az egyedi karakterüket az új és a már meglévő rajongóinknak, továbbá lehetőséget ad számukra, hogy »tétmérkőzésekkel« készüljenek fel a versenyszezon folytatására.”

A mérkőzéseket a PDC Tv regisztrált felhasználói minden este ingyenesen nyomon követhetik 20.30 órától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik