MIHÁLYI ANDRÁS 2019.10.11 17:26 Frissítve: 2019.10.11 17:34

Darts: nyolcaddöntős vereséggel búcsúzott a WDF-vb-csapat

Egyetlen magyar érdekeltségű mérkőzés maradt péntekre a World Darts Federation idei világbajnokságán Kolozsváron: a fiatal Kovács Tamara, Nagy Barnabás vegyes páros 4–2-re elveszítette a nyolcaddöntőjét egy cseh duó ellen.

Túlzás lenne azt állítani, hogy boldogan és elégedetten tér haza a magyar küldöttség Kolozsvárról (Fotó: Magyar Darts Szövetség)

Elérkezett a számvetés ideje, és bizony túlzás lenne azt állítani, hogy boldogan és elégedetten hagyja majd el a magyar küldöttség a Grand Hotel Italiát, amely a 22. WDF-vb helyszínéül szolgált.

Félreértés ne essék, a kolozsvári körülményekkel nem volt probléma – maximum bizonyos ételekkel, amiktől férficsapatunk felére rájött a hasmenés –, ráadásul a sok magyar önkéntesnek köszönhetően szinte hazai „pályán” érezhették magukat legjobbjaink.

Legjobbjaink legjobbjai azonban egyértelműen a fiatalok voltak, hisz ifjúsági versenyzőink szállították az egyetlen érmünket, valamint egy ötödik és három kilencedik helyezést, ám miközben a jövő általuk reményteljes, a jelen, a felnőttek teljesítménye hagy hiányérzetet maga után.

A legjobb felnőtteredményünk az Ihász Veronika, Ölei Annamária női páros kilencedik helyezése volt még az első versenynapról, valamint két egyéni 17. helyezés Rucska Józsefnek és megint csak Ihász Veronikának köszönhetően, a többi felejtős. Amiben egyértelműen több volt, az a tavaly Budapesten bravúrral Európa-bajnoki ötödik férficsapat szereplése.

Az összeállítás ugyanaz volt, és a Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál, Takács Gábor kvartett számára Japán, valamint Svájc után Lettország ellen is reális lett volna a győzelem, ami már egy újabb kilencedik helyezést hozott volna a konyhára. Aztán pedig Szlovákia következett volna, amely a nyolcaddöntőben ki is verte a letteket. 70.8-as körátlaggal...

Szóval ebben több volt, ugyanakkor az is megállapítható, hogy nem vagyunk messze az élmezőnytől sem, egy magyar játékos jó napot kifogva elcsípheti a nagy dartsos nemzetek képviselőit is, jó példa erre Petrács Gábor győzelme egyéniben a holland Jeffrey Sparidaans ellen. De a tartós sikerekhez sokkal stabilabb játék szükségeltetne, no meg az, hogy ne a mi kezünk remegjen jobban a kiszállózásnál.

Persze ezek régi bölcsességek, nincs új a nap alatt.

WDF-VILÁGBAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
Ifjúsági vegyes páros. A 16 között:
Sedivy, Feklová (cseh, 64.57)–Nagy Barnabás, Kovács Tamara (60.09) 4–2

2019.11.11 19:25:01

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Ennek pedig sok eszköze lehet, közülük is a legfontosabb, legnagyobb vállalkozás az egyre erőteljesebben szerveződő »összmagyar játékok«, avagy »a magyarok világjátéka«.

2019.11.11 19:22:45

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az év mérkőzése a Wales elleni meccs.

2019.11.11 17:13:47

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

Faludi Viktória sportpszichológust a legnagyobb bajnokok is elfogadják.

2019.11.09 22:17:12

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Szaknyelven szólva azzal vonhatjuk meg a konklúziót, hogy a sakk itthon lépéskényszerbe került, de akármit húz, pattnál többre nemigen juthat.