Darts: nem tudott hazarepülni, Wright „befogadta” riválisát

Vágólapra másolva!
2020.03.28. 20:24
null
A világbajnoki trófea után most már Dimitri Van den Bergh számára is van hely Peter Wright lakásában (Fotó: PDC)
Nem tudott hazarepülni a koronavírus miatti lezárások következtében Belgiumba, ezért vb-győztes riválisánál, Peter Wrightnál szállt meg ideiglenesen Dimitri Van den Bergh ifjúsági világbajnok dartsozó, a PDC világranglistájának jelenlegi 28. helyezettje – erről maga Wright beszélt a Darts Show Podcast legújabb epizódjában.

 

A 25 éves belga játékos – Wrighthoz hasonlóan – március 15-én még részt vett a Players Championship-sorozat legutóbbi, nyolcadik versenyén Barnsleyban, de a koronavírus-járvány terjedését megakadályozandó intézkedések következtében utána már nem tudott hazarepülni Belgiumba, így Angliában maradt – egész pontosan a Suffolk megyei Mendhamben, ahol a világbajnoki címvédő Peter Wright biztosított neki szállást a feleségével.

„Dimitri nálunk maradt, segítünk neki, ő pedig segít nekem kicsit a gyakorlásban. Nem lehet rossz, ha két világbajnok közösen edz – utalt Van den Bergh ifjúsági vb-címeire (2017, 2018) Wright, majd így folytatta: – Kicsit nehéz a helyzete, mert szeretne hazamenni és látni a szüleit, de mivel fontolgatja, hogy az Egyesült Királyságba költözik, hogy száztíz százalékban a dartsra koncentráljon, most ízelítőt nyerhet az itteni életből.”

WRIGHT CSALÁDJA ÉS VAN DEN BERGH A MINAP EGYÜTT ÉLTETTÉK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓKAT

Peter Wright on Twitter

Did you all support the nhs like we did. https://t.co/bVa30DPaxe



A Kígyómarás (angolul Snakebite) becenévre hallgató skót azt is elárulta, mivel töltik az idejüket a táncos lábú Van den Bergh-gel, ha éppen nem a dartstáblára dobálnak.

„Valamelyik nap kint voltunk a farmomon tojásokat gyűjteni, mondtam Dimitrinek, az a feladata, hogy ne ejtse el a tojásokat. Nagyon jól érezte magát” – tette hozzá Wright.

WRIGHT A FARMJÁN

Peter Wright on Twitter

How are you guys and girls coping with isolation. I'm doing all the jobs I never get time to do. I hope your all staying safe.



A világbajnoki címvédő elárulta, hogy feleségével (és fodrászával), Joanne-nal úgy segítik az idős és magatehetetlen embereket a koronavírus-járvány idején, hogy a saját birtokukon begyűjtött tojások egy részét felajánlották a javukra.

Wright és Van den Bergh egyébként eddig nyolcszor játszott egymással a PDC versenyein, hatszor a skót nyert, köztük kettejük tavalyi csapat-világbajnoki mérkőzésén is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik