MIHÁLYI ANDRÁS 2019.09.22 23:10 Frissítve: 2019.09.22 23:15

Darts: Kovács Patrik ismét kijutott az ifjúsági vb-re

Vasárnap Vecsésen volt minek örülni: magyar győztese lett a hétvégi kvalifikációs versenyek második felvonásának, így lesz képviselőnk a közvetlenül a felnőttek alatti korosztály idei világbajnokságán is.

Kovács Patrik idén is kijutott az ifjúsági világbajnokságra (Fotó: Facebook/PDC Hungarian Fan Club)

 

Egy nappal a felnőttek világbajnoki kvalifikációs versenye után – amelyet a szlovén Benjamin Pratnemer nyert meg teljesen megérdemelten, a hét meccse során mindössze hat leget veszítve, a döntőben sajnos a mi Végső Jánosunkat is legyőzve – megtartották Vecsésen, a Bálint Ágnes Kulturális Központban a fiatalok, a 23 éven aluliak kelet-európai selejtezőjét a Professional Darts Corporation (PDC) világbajnokságára. Fontos megjegyezni, hogy ezt nem a „nagyokéval” egyszerre rendezik decemberben Londonban, hanem egy hónappal előtte, november 4-én Wiganben. Az ország viszont stimmel, a sportág őshazájában, Nagy-Britanniában kerül erre is sor, és a két döntős kijut a PDC-vb-re.

Magyar már csak így juthat ki idén a PDC-vb-re…

Merthogy magyar nyerte a fiatalok csatározásait, 2018-hoz hasonlóan Kovács Patrik, a Sport DC kiválósága. Tizenkilenc induló közül lett ő a végső győztes, ehhez négy mérkőzést kellett megnyernie, mert az első fordulóban erőnyerő volt. A döntőben a szlovák Erik Poliakot verte meg 80.58-as körátlaggal 6–2-re, de az igazi döntő az elődöntő volt, amelyben a két legreményteljesebbnek tartott, és már a felnőttmezőny kapuján kopogtató fiatalunk, Kovács és a Smile DC-s Lakatos Gergely csapott össze. Esztendeje ők ketten a fináléban találkoztak ugyanott ugyanezen a versenyen, akkor 5–4-re nyert Kovács, ezúttal 6–5-re – sok hasonlóan nagy csatát vívhatnak még ők a következő évtizedekben.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.