Darts: két leg hiányzott, hogy Székely Pál kijusson a vb-re

MIHÁLYI ANDRÁSMIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 22:09
null
Székely Pál (jobbra) és Karel Sedlácek közül csak az utóbbi utazhat a vb-re (Fotó: Barta Zsolt)
Nemcsak a 18. káposztafesztivált rendezték szombaton Vecsésen, hanem a Professional Darts Corporation (PDC) kelet-európai selejtezőjét is az idén december 13-án kezdődő világbajnokságra. Nagyon kevés hiányzott a magyar sikerhez.

 

A nap elején nyolc nemzet 48 indulója regisztrált be a versenyre, ahonnan egyetlenegy játékos juthatott el a londoni Alexandra Palace színpadára. Nem volt kiemelés, és minden mérkőzés hat nyert legig tartott, a végső győzelemhez tehát vagy öt vagy hat győzelem szükségeltetett, attól függően, hogy valaki erőnyerő volt-e az első fordulóban. A PDC Hungarian Fan Club nagy sportdiplomáciai sikere, hogy ennek az eseménynek ismét hazánk adhatott otthont, így sok magyar állhatott tábla elé – szám szerint 27-en próbáltak Bezzeg Nándor nyomdokaiba lépni, aki az első és mindeddig egyetlen PDC-vb-indulónk 2008 decembere óta, tehát az ő sikerének is már tíz esztendeje.

Nos, nagyon kevés hiányzott, hogy újra örülhessünk, mert bár a legjobb nyolc közé már csak három hazánkfia jutott el, és közülük is kettő egymás ellen játszott, lett magyar a döntőben! A már a legjobb 32 közé jutásért is játszó, tehát öt győzelmet arató Székely Pál került a nagy lehetőség kapujába, ahol a kétszeres BDO-vb-résztvevő cseh Karel Sedlácekkel nézett szembe, aki egy piros bullal megnyerte a kezdés jogát. Székelynek azonban sikerült brékelnie a harmadik legben, majd már 3–1-re is vezetett, a cseh viszont fordított, de 4–4-nél egyenlített a Penge művésznéven is ismert magyar bajnok. És a kilencedik legben, Sedlácek kezdésénél két nyila is volt a dupla 20-ra – nem lett meg…

Ezután az így lélektani előnybe kerülő ellenfél a tizedik leget is behúzta, és ezzel 6–4-re nyert, amit több hatalmas, oroszlánbőgést idéző üvöltéssel ünnepelt meg – Székely sportszerűen gratulált neki, közös kép is készült a döntő után.

A World Darts Federation (WDF) jövő szerdán Budapesten kezdődő Európa-bajnokságán visszavághat, ugyanis mindkettőjük neve ott található az indulók listáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik