Darts: gyengélkedtek a „nagyok”, de csak Kanada égett meg

Vágólapra másolva!
2018.06.02. 17:07
Címkék
A darts csapat-világbajnokság második körének délutáni programjában számos nagy név vereséget szenvedett, ám Wales és Ausztrália is továbbszenvedte magát. Kanada nem tudott felállni Japánnal szemben, míg a végső győzelemre is esélyes skótok esélyt sem adtak a brazil párosnak.

A Frankfurtban zajló csapat-világbajnokság harmadik napján az első körrel ellentétben már egy az egy elleni mérkőzéseket is játszottak. A legjobb 16 között négy leget kell nyerni, és amennyiben egy válogatott mindkét tagja megnyeri a saját meccsét, akkor az egész párharcot a magukénak tudhatják, 1–1 esetén azonban az első körhöz hasonló páros meccs dönt a továbbjutásról.

A délutáni program nagy meglepetéssel kezdődött, hiszen a svájci Alexander Fehlmann 4–3-ra legyőzte Gerwyn Price-t. Johnny Clayton egy tükörsima 4–0-s sikerrel tartotta életben a walesi reményeket, amivel éltek is, a páros meccsen már nem sok esélyt adtak Andreas Blesséknek (4–1).

Az Ausztrália–Spanyolország nyolcaddöntő sem úgy indult, ahogyan azt sokan várták, a 2015-ös egyéni vb-n legjobb 16-ig jutó Cristo Reyes legyőzte Simon Whitlockot. Az előző találkozóhoz hasonlóan az esélyesebb gárda „gyengébb” tagja, nevezetesen Kyle Anderson remek játékkal egyenlített (volt 170-es kiszállója is). Nagy izgalmakat hozott a páros csata, amelyben 3–1-re megléptek az ausztrálok, majd 3–2-es állásnál már a győzelemért dobtak, ám Anderson kétszer is elhibázta a dupla 20-as szektort, míg Toni Alcinas megoldotta a feladatát 8 pontról. A mindent eldöntő legben túl sokat hibáztak a spanyolok, ellentétben a rutinosabb auszikkal, akiknél a „Varázsló” szemrebbenés nélkül befejezte a meccset egy 70-es kiszállóval.

Folytatódott a „nagyok” gyengélkedése: John Part hiába vezetett 3–1-re, Aszada Szeigo legyőzte őt, mint ahogy Muramacu Haruki is megverte Dawson Murschellt, így váratlanul a japán páros ment tovább Kanada helyett.

A világ rendje az utolsó mérkőzésen állt helyre: a skót Peter Wright és Gary Anderson is a hírnevükhöz méltóan múlták felül brazil ellenfelüket.

DARTS, CSAPAT-VB, FRANKFURT AM MAIN
MÁSODIK KÖR, (délutáni program)

WALES–SVÁJC 2:1
Price–Fehlmann 3–4
Clayton–Bless 4–0
Price,Clayton–Fehlmann, Bless 4–1

AUSZTRÁLIA–SPANYOLORSZÁG 2:1
Whitlock–Reyes 2–4
K. Anderson–Alcinas 4–1
Whitlock, K. Anderson–Reyes, Alcinas 4–3

JAPÁN–KANADA 2:0
Aszada–Part 4–3
Muramacu–Murschell 4–0

SKÓCIA–BRAZÍLIA 2:0
Wright–Portela 4–1
G. Anderson–Rangel 4–0


20.00: második kör (esti program)
(Tv: Sport1)
BELGIUM–FINNORSZÁG
ANGLIA–SZINGAPÚR
ÉSZAK-ÍRORSZÁG–NÉMETORSZÁG
HOLLANDIA–DÉL-AFRIKA

A NEMZETEK ÖSSZEÁLLÍTÁSAI
HOLLANDIA (címvédő):
Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld
SKÓCIA:
Peter Wright, Gary Anderson
ANGLIA:Rob Cross, Dave Chisnall
AUSZTRÁLIA:Simon Whitlock, Kyle Anderson
WALES:Gerwyn Price, Jonny Clayton
ÉSZAK-ÍRORSZÁG:Daryl Gurney, Brendan Dolan
BELGIUM:Kim Huybrechts, Dimitri Van den Bergh
BRAZÍLIA:Diogo Portela, Bruno Rangel
KANADA:John Part, Dawson Murschell
FINNORSZÁG:Marko Kantele, Kim Viljanen
NÉMETORSZÁG:Max Hopp, Martin Schindler
JAPÁN:Aszada Szeigo, Muramacu Haruki
SZINGAPÚR:Paul Lim, Harith Lim
DÉL-AFRIKA:Devon Petersen, Liam O'Brien
SPANYOLORSZÁG:Cristo Reyes, Toni Alcinas
SVÁJC:Alex Fehlmann, Andy Bless

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik