Darts: Gerwyn Price nyerte meg az idei első PDC European Tour-versenyt

Vágólapra másolva!
2020.03.02. 16:55
null
Price örülhetett a torna végén (Fotó: Twitter.com/OfficialPDC)
Az elmúlt hétvégén kezdődött a PDC idei European Tour-versenysorozata, mégpedig a belga Hasselt városában rendezett belga állomással, amelyen Gerwyn Price diadalmaskodott. A walesi játékos a múlt héten a Premier League-ben még kilencnyilast dobó Michael Smith ellen 100 pont fölötti átlagot teljesítve győzött.

Az idei ET sorozat első állomása meglepően kezdődött hiszen az első kiemelt Michael van Gerwen a harmadik körben kikapott Michael Smithtől, ezzel eldőlt, hogy 2011 után először kezd a holland úgy márciust, hogy nem nyert még az adott évben PDC-trófeát.

Ami Smith-t illeti, meg sem állt a döntőig: a múlt heti Premier League-versenyen élete első tévés kilencnyilasát megdobó Smith a világelső után Mervyn Kinget és a regnáló világbajnokot, Peter Wrightot is búcsúztatta, majd a döntőben jött a szintén remek formában lévő Gerwyn Price.

A harmadik kiemelt walesi a jó formáját például a Jamie Hughes elleni meccsén is bizonyította: 105.93-as átlagot hozott, ami az egész torna harmadik legmagasabbjának bizonyult. Price a nyolc között az osztrák Mensur Suljovicot ejtette ki, míg a döntőbe jutásért Dirk van Duijvenbodét győzte le – utóbbi egészen szokatlan bevonulásáról ismert, alant megtekinthetik olvasóink, hanggal sem rossz, hang nélkül viszont egészen szürreális látvány az „őrülten reszelő” dartsos a pódiumon.

Ami a finálét illeti 2:2-ig mind a két versenyző hozta a saját kezdését, utána viszont Price robbantott: öt játékot nyert meg egymás után, ezzel elhúzott 7:2-re, egyszersmind el is döntötte a nyolc nyert legig tartó finálét, hiszen egy újabb brékváltással 8:3-ra győzött.

Ezzel Price a lassan szokásosnak mondható győzelmet hozta Smith ellen, hiszen legutóbbi öt meccsükből négyszer a walesi nyert – Smith február elején a Premier League-ben jó volt egy döntetlenre.

A PDC European Tour-versenysorozata idén összesen 13 állomást érint, a sorozat a május 8–10-i hétvégén Magyarországra látogat, Érden rendezik a Hungarian Darts Trophyt.

DIRK VAN DUIJVENBODE BEVONULÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik