Darts: a belgák kiakadtak Van Gerwenre, Lewis leckét adott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 10:47
null
A vasárnap nem tartozott Michael van Gerwen (jobbra) jobb napjai közé
Michael van Gerwen nehezen viselte a vereséget Adrian Lewiszal szemben a PDC darts csapat-vb döntőjében, de egy körrel korábban ő is a magára haragította ellenfeleit, a belga Kim Huybrechtset ugyanis gyávának nevezte az elődöntőt megelőző pillanatokban.

Feszült pillanatokkal zárult a döntő Frankfurtban, ahol a mindent eldöntő partit követően Michael van Gerwen nem gratulált az őt legyőző Adrian Lewisnak, hanem összeszólalkozott vele.

„MvG felhúzta magát, mert túl sokat ünnepeltem a meccsünk alatt. Megmondtam neki, hogy egy szót se szóljon, minden héten ugyanezt csinálja, és ideje, hogy olykor visszakapja" – magyarázta a meccs után Lewis, aki egy-egy jó sorozata után hosszasan ünnepelt. A világelső Van Gerwen egyébként sem játszott jól, a döntőben Lewis előtt a Phil Taylor elleni egyes meccsét is elvesztette, így Hollandia 3:2-re kikapott Angliától.

TAYLOR: MOST A FOCISTÁKON A SOR

Phil Taylor szerint nincs nagy titkuk Adrian Lewiszal, akivel a legutóbbi öt csapat-vb-ből négyet megnyertek. „Ez az esemény egy nagyon jó móka, Aidyvel így is fogjuk fel az egészet, talán emiatt jutunk el mindig a döntőig. Van néhány olyan pár, amely olyan fapofával érkezik, mintha temetésre jönne – mondta Taylor. – Mi megtettünk a magunkét, most a focistákon a sor, követhetnék a példánkat, és hazahozhatnák a trófeát az Eb-ról." A hollandok ott biztosan nem állnak az útjukba...

„Elmondhatatlanul csalódott vagyok, cserbenhagytam a csapattársamat, nem játszottam a tudásomnak megfelelően. Nagyon rövidek ezek a meccsek, az első pillanattól ott kell lenni fejben, ez nem sikerült, nagyon sajnálom – mondta Van Gerwen. – Mérges voltam Lewisra, de már el is múlt a haragom, hiszen csakis önmagam hibáztathatom. Mindenki látta, mit csinált a pódiumon, de inkább saját magammal kell foglalkoznom."

Raymond van Barneveld szerint honfitársa nagyon elfáradt a nap végére.

„A páros meccs után 2–1-re vezettünk, biztos voltam benne, hogy nyerni fogunk, mert Adrian az első meccsen és párosban is rémes volt. A végére összeszedte magát, ami megdöbbentő volt. Michael elfáradt, hosszú és fárasztó volt a nap. Lewisnak az elmúlt két évben alig volt sikerélménye Michaellel szemben, láthatóan élvezte" – mondta Barney.

Van Gerwent már az elődöntő után is megtalálták, a belga Huybrechts testvérpár elmondta, nagyon sértő volt számukra Van Gerwen viselkedése. A belgák az elődöntőben úgy taktikáztak, hogy Ronny Huybrechtset küldték Van Gerwen ellen, s a jobb formában lévő Kimet Van Barneveld ellen, hátha több esélyük lesz kiharcolni a döntetlent, hogy páros meccsen döntsenek.

„Amikor négyen bevonultunk, Van Gerwen folyamatosan azt mondogatta, hogy félek tőle, gyáva vagyok. Ez nem vicces, ez sértő – mondta Kim Huybrechts, hozzátéve, csak taktikai okokból cseréltek. – Ha egyszer mondja, mosolygunk, hátha csak viccel, de folyamatosan ezt ismételgette, és már bosszantott. Persze nem foghatjuk erre a vereséget, nem játszottunk elég jól."

„Jó lenne, ha nem esne a nehezére tisztelni a riválisokat. Én munka mellett játszom, egy hét alatt edzek annyit, mint ő egy nap alatt – mondta Ronny Huybrechts. – Az angol és a holland válogatottat is többszörös világbajnokok alkotják, de ez még nem jogosítja fel Van Gerwent arra, hogy mindenki mást lenézzen."

Vincent van der Voort holland dartsos elmondta, nem szokatlan ez a viselkedés Van Gerwentől.

„Tudjuk, milyen Michael. Mindig neki van a legnagyobb szája. Ronny nagyon jól kezelte, amikor úgy érezte, hogy Michael átlépi a határt, határozottan rászólt. Mindenkinek így kellene tennie" – mondta Van der Voort.

Michael van Gerwen és Adrian Lewis incidense

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik