Csupasport: Varga Csaba esélyt sem kapott a Dhaulagirin

Vágólapra másolva!
2019.10.11. 19:09
Címkék
A nagyváradi hegymászó néhány napon belül másodszor is megpróbálkozott a Föld hetedik legmagasabb hegyének meghódításával, de a napok óta tomboló hóviharban kénytelen volt meghátrálni.

A viharos időjárás miatt Varga Csaba visszafordult a Dhaulagirin, leereszkedett a 6526 méteren lévő kettes táborba, ahol több külföldi mászótársával meghozták döntésüket, s időközben már az alaptábort is elérték.Varga Csaba visszafordult a Dhaulagirin, leereszkedett a 6526 méteren lévő kettes táborba, ahol több külföldi mászótársával meghozták döntésüket, s időközben már az alaptábort is elérték.

„Senki nem indult tovább az erős szél és a folyamatos hóesés miatt – mondta a nagyváradi hegymászó, a Kalifa Alpin Csapat tagja a támogató honlapján. – Eredetileg nyolcan indultunk volna, de csak Ali Sadpara és én álltunk készen. Végül azonban mindenki a levonulás mellett döntött, ilyen időben egyedül életveszélyes lenne felmenni. Nagyon sajnálom.”

További részletek az expedícióról a csupasport.hu weboldalon, ahol az időközben a Manaszluról hazatérő Lengyel Ferencről is olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik