Csupasport: szerencsés kartörés, erőt adó nemzeti mez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 16:49
Címkék
Egy kartörés miatt kezdett futni Allaga Tamás, akit a futóversenyek előtt bárki megkérdezhet, hogy milyen idő várható, hiszen civilben meteorológus.

„Sokáig a hideg is kirázott, ha tesiórára kellett mennem, de miután elkapott a kamasz duciság »kór«, mindenképpen akartam valamit kezdeni magammal. Egy toborzás kapcsán kedvet kaptam a kajakozáshoz, és ez olyannyira beszippantott, hogy nyolc évig ott is ragadtam a Margitszigeten, és versenyszerűen eveztem” – kezdi Allaga Tamás sportoló-pályafutásának bemutatását a Csupasportnak, majd azt is hozzáteszi, hogy a sport mennyire megváltoztatta az életmódját, amiért a mai napig nagyon hálás.„Sokáig a hideg is kirázott, ha tesiórára kellett mennem, de miután elkapott a kamasz duciság »kór«, mindenképpen akartam valamit kezdeni magammal. Egy toborzás kapcsán kedvet kaptam a kajakozáshoz, és ez olyannyira beszippantott, hogy nyolc évig ott is ragadtam a Margitszigeten, és versenyszerűen eveztem” – kezdi Allaga Tamás sportoló-pályafutásának bemutatását a Csupasportnak, majd azt is hozzáteszi, hogy a sport mennyire megváltoztatta az életmódját, amiért a mai napig nagyon hálás.

Elmondta, hogy nagyon sokat változott fizikailag és mentálisan is ez alatt az időszak alatt. A futás pedig egy szerencsétlen/szerencsés véletlen folytán került képbe, régi edzőtársával az országos bajnokságra készültek, amikor néhány nappal a verseny előtt biciklibalesetet szenvedett, és eltörte a kezét. Történetünk valójában itt kezdődik, mert új kihívást keresett magának.

A teljes történetet – ide kattintva – elolvashatják a Csupaport oldalán, ahol hírt adunk Varga Csabáról is, aki elképesztő gyorsasággal mozog a Himalájában, már 7200 méterig jutott a 8080 méteres Gasherbrum I-en, és a jelek szerint jövő héten meg is indítja a csúcstámadást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik