Csupasport: fél távot is teljesíthetnek a Balaton-átúszás indulói

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.10. 19:00
Újdonsággal készültek a 38. Lidl Balaton-átúszás szervezői, hiszen az idén az indulók a megszokott 5200 méter mellett fél távot is választhatnak augusztus 1-jén.

„Fontos hangsúlyozni, hogy ez plusz, nem pedig a hagyományos verseny átalakítása” – hangsúlyozta a csupasport.hu-nak Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója, hiszen sokan félreértették, és azt hitték, a tradicionális, a Révfülöpről induló és a balatonboglári Platán Strandon célba érő viadalt csonkították meg. „Fontos hangsúlyozni, hogy ez plusz, nem pedig a hagyományos verseny átalakítása” – hangsúlyozta a csupasport.hu-nak Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója, hiszen sokan félreértették, és azt hitték, a tradicionális, a Révfülöpről induló és a balatonboglári Platán Strandon célba érő viadalt csonkították meg.

A féltávot választók a balatonboglári oldalról indulnak, és beúsznak a 3.9 km-t jelző bójáig, majd visszafordulnak, és a Platán Strandon érnek célba. Azaz, a hagyományos távot és a 2.6 km-t választók beúszása ugyanott zajlik, a biztonság érdekében a szervezők megduplázzák az úszókat biztosító hajósort.

A tervekről bővebben olvashat a csupasport.hu oldalon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik