nemzetisport.hu 2020.02.17 18:06 Frissítve: 2020.02.17 18:16

Csupasport: akit a hűtőcipelés sem győzött le

Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a Mr. Olympia-verseny, és az 1965 óta íródó történetében több ikonikus testépítő győzött. A Csupasport ezúttal Arnold Schwarzenegger barátját, a kétszeres bajnok Franco Columbut mutatja be.

Már az sem kis érdem, ha azt mondjuk valakire, hogy ő (volt) Arnold Schwarzenegger egyik, ha nem a legjobb barátja, a tavaly elhunyt Franco Columbu azonban nem csak erről híres. Egyrészt ő a Mr. Olympia egyetlen olasz győztese, másrészt 165 centiméteres magassága (vagy inkább alacsonysága) ellenére is felvette a versenyt a világ legerősebb embereivel, legjobb testépítőivel. Hazájában, Olaszországban amatőr bokszbajnok volt, ám súly- és erőemelőként is próbára tette magát.

„Mindig is vékony voltam, tizenegy éves koromig sokszor elvertek, utána azonban fordult a kocka, és én győztem le másokat, érinthetetlen voltam” – mesélte később. Schwarzeneggerrel a filmvásznon is szerepelt együtt, hiszen Columbu itt is hű társa volt Arnoldnak. A Terminátorban, illetve a Conan, a barbárban is játszottak, de ezen kívül is jó néhány filmben kapott szerepet, és producerként is dolgozott, miközben „civilben” csontkovácsként tevékenykedett – sőt, Sylvester Stallone edzője is volt, amikor a Rambo című filmre készült.

A teljes cikket a Csupasporton olvashatják, ahol bemutatjuk azt a „mosolygós” bringás dzsekit, amelyet az autósok és a biciklisek közti ellentétek elsimítására fejlesztettek ki.

2020.03.29 22:36:51

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sokáig sokat tettünk azért, hogy ne legyen rendben semmi, most viszont életünk meccsét vívjuk. Úgyhogy nincs más választásunk, mint megnyerni azt.

2020.03.27 21:31:52

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Viharos időszak volt, de a sportvilág csak nehezen fogta fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint futni, ugrani, úszni, labdázni. Magyarországon különösen igyekeztek elhessegetni a borús jóslatokat.

2020.03.26 22:28:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Még meg is tudják magyarázni a – megmagyarázhatatlant.

2020.03.25 23:32:01

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor jönnek sorra az információk, hogy melyik bajnokságban meddig nem játszanak egészen biztosan, akkor az ilyen esetek derítenek jobb kedvre. Megmutatják, hogy a sportvilág minden szorult helyzetből megtalálja a kiutat.