HIRDETÉS
MTI 2015.08.27 11:34 Frissítve: 2015.08.27 11:52

Cselgáncs-vb: vereség a címvédőtől, Csoknyai helyezetlenül zárt

A 81 kilogrammos Csoknyai László és Krizsán Szabolcs, illetve a 63 kilós Szabó Franciska is helyezetlenül zárt az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság csütörtöki napján.

 

Az idei zágrábi GP-n második Csoknyaira – a francia Alain Schmitt és a tádzsik Szajdcsamol Alimardonov után – a világelső grúz Avtadili Csrikisvili várt, akinek neve pirossal állt a dzsudogiján, jelezve, hogy címvédőként érkezett Kazahsztánba. Ehhez képest nem nyújtott meggyőző teljesítményt – korábbi meccsét is csak intésekkel nyerte –, és négy perc elteltével megint csak intésekkel állt jobban. Az utolsó percben aztán Csoknyai indított, ám ellenfele kontrából lecsavarta őt a földre, amiért vazaarit kapott, majd leszorítás következett, és a második vazaari már ippont ért.

„Sajnálom ezt a mai napot, Laci bácsi nagyon összerakott fizikailag és technikailag is – kezdte értékelését Csoknyai az MTI-nek. – Az első meccsemen vébé-bronzérmest vertem meg, a harmadikon
jött a világbajnok, és itt egyszerűen nem lehet hibázni. Gyűjtöttem ma skalpokat, de eljár felettem
az idő, és szeretnék úgy elmenni ebből a sportból, hogy letettem valamit az asztalra”

A világranglistán 24. versenyző kifejtette, a grúz címvédő ellen az volt a taktika, hogy odamegy és felszabadultan verekszik, hiszen az ellenfelet nyomhatta a tét.

„Olyanokat fordultam, amiből más esett volna, a végén is bementem csípőre, azt hittem, ő esik, erre becsavart. Ő ettől világbajnok” – elemezte a meccset Csoknyai.

Edzője, Hangyási László kifejtette, továbbra is nyílt az olimpiai kvalifikáció, mivel tanítványa még sok pontot gyűjthet a júniusig tartó menetelésben.

„Laci nagyon nehéz sorsolást kapott, de a harmadik meccsen is volt keresnivalója. A grúz srác olyan, mint a macska, mindenből ki tud fordulni, ezt használta ki a mostani meccs végén is” – tette hozzá Hangyási László.

A 16 fős magyar válogatott négy nap után három hetedik helynél tart Asztanában, ahol pénteken 90 kilóban Tóth Krisztián és Vér Gábor, a 70 kilósoknál Mészáros Anett és Gercsák Szabina, míg 78 kilogrammban Joó Abigél és Salánki Evelin lép tatamira.

2019.03.22 18:01:54

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Negyven éve olyasmi történt, amiről azóta is csak álmodhat magyar, sőt európai asztalitenisz-válogatott.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.