HIRDETÉS
MTI 2013.08.30 18:28 Frissítve: 2015.03.31 02:00

Cselgáncs-vb: Joó kiesett, Tóth Krisztián negyeddöntős

A 78 kilogrammban kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél egy vereséggel befejezte szereplését pénteken a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a KSI olimpiai ötödikje első meccsén a Koreai NDK-beli, Ázsia-bajnokságon kétszeres ezüstérmes Sol Kjonggal találkozott, és a meccs derekán jukóval vezető ellenfele egy dobásra kapott ipponnal nyert. A vigaszághoz a magyar dzsúdósnak a negyeddöntőbe kellett volna jutnia.

„Abigél az elején elesett egy jukóra, de hát a 'hadzsimétől' kezdődik a mérkőzés. Aztán már nem tudott felpörögni – értékelt a Kossuth Rádiónak edzője, Pánczél Gábor. – Az a gond, hogy ha nem úgy alakul a meccs, ahogy elképzeli, akkor összeomolhat. Most nem kellő erővel indított el egy technikát, és lekontrázták. Ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni.”

A Magyar Judo Szövetség szakmai alelnökeként is tevékenykedő edző elmondta, az észak-koreai ellenfél hozta a szokásos ázsiai taktikai repertoárt, ami nem fekszik tanítványának, s ebben még fejlődnie kell.

„Abigélnek fontos az első mérkőzés, hogy azon relatíve könnyen át tudjon menni, csakhogy ebben a súlycsoportban már kevesebben vannak, és azok mind jók. Most mindenesetre kap két hónap pihenőt, aztán jövő májusban indul az olimpiai kvalifikáció sok versennyel és táborral, fel kell rá töltődni, és pszichésen rá kell készülni.”

Tóth Krisztián (90 kg) az uruguayi Juan Romero után, a 32 között a jordán Ibrahim Halaffal szállt szembe, és bő két perc elteltével fojtásért kapott ipponnal diadalmaskodott. A következő körben a KSI U23-as Európa-bajnokára az azeri Sahin Gahramanov várt. Tóth hamar vazaaris hátrányba került, de edzőjének, Pánczél Gábornak a bekiabált tanácsát megfogadva, taktikus dzsúdózással kivárta a megfelelő pillanatot, kiemelte, majd a földhöz csapta riválisát, és ipponnal győzött.

A negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes kubai Asley Gonzalez következik, s Tóth vereség esetén a bronzéremig tartó vigaszágon küzdhet tovább..

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.