Cselgáncs: Karakas térdműtéten túl, bokaoperáció előtt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.24. 09:40
Az áprilisi Európa-bajnokságot kihagyja, de a jövő augusztusi, budapesti világbajnokágon már szeretne ott lenni térdműtétje után Karakas Hedvig, a riói olimpián hetedik helyezett cselgáncsozó.

A Honvéd dzsúdósa csütörtök reggel az M4 Sport „Sportreggeli” című műsorában sikeresnek nevezte szeptemberi térdoperációját, de azt is elárulta, hogy januárban újabb műtét vár rá. A londoni olimpián ötödik sportoló elmondta, mivel a bokaszalagjával is gond volt, ezért döntött úgy, hogy a térdrehabilitációja alatt azt is megcsináltatja.

„A térdemre hat hónap, a bokámra három hónap a rehabilitáció. Mivel a bokámat a negyedik hónapban, januárban műtik meg, így egy hónapot csúszva, áprilisban-májusban tudom elkezdeni a dzsúdót” – fogalmazott Karakas Hedvig, akinek így a varsói Európa-bajnokságot ki kell hagynia, de a cél most számára az, hogy a jövő nyári budapesti vb-n ott legyen a tatamin.

Mivel két hónapos edzés- és mozgáskihagyás után jelenleg is csak egy kilóval nehezebb az átlagos súlyánál, a világbajnoki bronzérmes versenyző úgy érzi, hogy tartani tudja majd az 57 kilós súlyát.

„Korábban is volt már hat hónapos kihagyásom, ezért nem hiszen, hogy ez akkora probléma lenne, amit ne tudnék megoldani" – mondta a 26 esztendős sportoló, aki elismerte, eléggé sérülékeny alkat, hiszen először 2009-ben szakadt el a térdében a keresztszalagja, majd a riói olimpia előtt egy évvel újra megtörtént vele ugyanez, és akkor úgy döntött, hogy az ötkarikás szereplés érdekében csak Rió után műtteti meg újra a térdét, s az olimpián sérülten versenyezve érte el a hetedik helyezést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik