LIPICZKY ÁGNES, TUMBÁSZ HÉDI (fotó) 2019.07.13 19:06 Frissítve: 2019.07.13 19:22

Cselgáncs GP: Ungvári Attila lila szemmel szerzett csodás bronzot

Ungvári Attila (81 kg) bronzérmes lett, Özbas Szofi (63 kg) az ötödik helyen zárt a Papp László Budapest Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix második napján.

Ungvári Attila bronzérmes lett a 81 kg-osok között (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Nemcsak a tatamin, autogramosztásban is helytállt Özbas Szofi a budapesti Grand Prix második napján. A 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia győztese remek szerepléssel menetelt el a bronzmérkőzésig, amelyben a Pánamerikai bajnokság ezüstérmese, a 24 esztendős kubai Maylin Carvajal del Toro állta útját. A ceglédiek 17 esztendős versenyzője a délelőtti, korai délutáni programban három győzelmet és egy vereséget könyvelt el, első meccsén a mongolok világbajnoki bronzérmesét (2017, Budapest), Mungunchimeg Baldorjt verte meg könnyedén, ami megalapozta a sikerét.

„Az első mérkőzésen még éreztem benne némi drukkot, megfogta a hangulat, a magyar szurkolók buzdítása, amit szintén szokni kell. De aztán átlendült ezen, végig nagyon szépen versenyzett. A nap során világ- és Európa-bajnokok, olimpiai érmesek hullottak el. Szofi még csak most bontogatja a szárnyait a felnőttmezőnyben, a juniorok között is a legfiatalabbak közé tartozik, így nagyon szép tőle az ötödik hely” – értékelte versenyzője teljesítményét Bíró Norbert.

„Az volt a cél, hogy felszabadultan versenyezzek egész nap, a mongol elleni meccsem meghozta az önbizalmat is ehhez, és nagyon szépen alakult minden. Mindent megtettem ezen a napon a sikerért, tiszta a lelkiismeretem” – tette hozzá Özbas Szofi, aki több száz autogramot adott a gyerekeknek bronzmérkőzése után.

A nap utolsó döntős etapja a férfi 81 kilogrammosoké volt, és bronzért küzdhetett a néhány héttel a minszki Európa-bajnokságon is a dobogó harmadik fokára álló Ungvári Attila. A ceglédiek versenyzője az osztrák színekben versenyző grúz Samil Borchasvilit a hosszabbításban verte meg, és ismét a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A vegyes zónában belilult szemekkel, alaposan leharcoltan állt az újságírók elé.

„A második meccstől, a holland ellenitől kezdve folyamatosan kaptam a szemem alá, így nem csodálom, hogy ilyen szépen belilult, feldagadt. Borzasztó hosszú és fárasztó nap volt, örülök, hogy a végén sikerült érmet nyernem, ami azért nem volt egyszerű, mert az osztrák jól eldugta a jobb karját, és nem tudtam megfogni. A végén azonban sikerült váltanom, volt egy stabil jobbos indításom, amely bejött. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött szurkolni nekünk, de leginkább édesanyámnak. Ez a pici ember hetvenévesen végigülte a napot, ha lehet bronzérmet ajánlani valakinek, akkor én neki ajánlom az érmem” – mondta a versenyző.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.07.06 22:13:17

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Murphy után szabadon: a strandsportok szinte törvényszerűen fejlődnek a szervezettségnek és az eredménycentrikusságnak arra a fokára, ahol elveszítik eredendő lényegüket, bájukat, vonzerejüket.

2019.07.04 23:44:23

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. A NOB ma már nem is engedné, hogy a játékokat brutális gigaberuházások megvalósítására használják.