Bűnügy: Póczik József megszólalt a Borkai-nyomozás ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.20. 14:44
null
Póczik József (balra) megszólalt a Borkai-nyomozás ügyében (Fotó: NS-montázs)
Póczik József állítása szerint elvitte a hozzá eljuttatott felvételeket az 1988-as szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai Zsoltnak, de nem zsarolta meg a korábbi MOB-elnököt – derül ki a 24.hu cikkéből. Információnk szerint az ügy egyik tanúja másképpen ismeri a történetet.

 

A Nemzeti Sport kedden tudta meg,hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót is előállította,a 24.hu-nakadott interjújábanPóczik megerősítette, hogy róla van szó és hozzájárult neve leközléséhez is.

Mint beszámoltunk róla,a rendőrségi eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült erotikus felvételekkel, amelyek hatására a választások után lemondott polgármesteri posztjáról Győr első embere, az olimpiai bajnok tornász. A hírek arról szóltak, hogy Borkai Zsoltot hónapokkal ezelőtt kereste meg Póczik, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi sem lett, helyette nyomozás indult.

A volt válogatott labdarúgó lapunk megkeresésére nem reagált, a 24.hu-nak viszont elmondta a történetet az ő szemszögéből.

A korábbi DK-s képviselőjelölt állítása szerint 2018 júniusában egy ismeretlen személytől kapott telefonhívást titkosított számról, hogy egy budapesti szállodában az ő nevére hagytak egy Borkainak címzett borítékot. A felvételeket meglátva Győrbe ment, hogy átadja a fideszes polgármesternek, akitől elmondása szerint semmit nem kért ezért cserébe.

Nem azért csináltam, hogy meghálálja.Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit”– idézi a portál a korábbi válogatott labdarúgót.

Információnk szerint az ügy egyik tanúja másképp ismeri a történetet, úgy, hogy a korábbi labdarúgó egy évvel ezelőtt ellenszolgáltatásként azt szerette volna elérni, ha a MÁV-DAC-cal kapcsolatos birtokvita lezárul, visszakerül a városhoz, s vezető pozíciót kaphasson. Az önkormányzati választások előtt már anyagi ellenszolgáltatást is remélt, információnk szerint kilátásba helyezte, ha elutasítják, a nála lévő felvételeket kiszolgáltatja Glázer Tímeának, a Demokratikus Koalíció győri polgármesterjelöltjének. A korábbi győri labdarúgó 2014-ben a párt színeiben indult az önkormányzati választásokon, s abban is bízott, ha bekövetkezik a polgármesterváltás, úgy szerepet kaphat az ETO-nál. Ezt támasztják alá azok az információk, amelyek arról szólnak, hogy számos, jelenleg is ETO-alkalmazásban álló szakembernek ígérte meg, ha lehetősége lesz rá, számít a munkájukra.

Póczik József jogi képviselője szerdai megkeresésünkre elmondta, jövő hét után kapja meg ügyfele az üggyel kapcsolatos iratokat, azok ismeretében állítják fel a védekezést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik