nemzetisport.hu 2019.11.20 14:44 Frissítve: 2019.11.21 06:21

Bűnügy: Póczik József megszólalt a Borkai-nyomozás ügyében

Póczik József állítása szerint elvitte a hozzá eljuttatott felvételeket az 1988-as szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai Zsoltnak, de nem zsarolta meg a korábbi MOB-elnököt – derül ki a 24.hu cikkéből. Információnk szerint az ügy egyik tanúja másképpen ismeri a történetet.

Póczik József (balra) megszólalt a Borkai-nyomozás ügyében (Fotó: NS-montázs)

 

A Nemzeti Sport kedden tudta meg, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót is előállította, a 24.hu-nak adott interjújában Póczik megerősítette, hogy róla van szó és hozzájárult neve leközléséhez is.

Mint beszámoltunk róla, a rendőrségi eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült erotikus felvételekkel, amelyek hatására a választások után lemondott polgármesteri posztjáról Győr első embere, az olimpiai bajnok tornász. A hírek arról szóltak, hogy Borkai Zsoltot hónapokkal ezelőtt kereste meg Póczik, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi sem lett, helyette nyomozás indult.

A volt válogatott labdarúgó lapunk megkeresésére nem reagált, a 24.hu-nak viszont elmondta a történetet az ő szemszögéből.

A korábbi DK-s képviselőjelölt állítása szerint 2018 júniusában egy ismeretlen személytől kapott telefonhívást titkosított számról, hogy egy budapesti szállodában az ő nevére hagytak egy Borkainak címzett borítékot. A felvételeket meglátva Győrbe ment, hogy átadja a fideszes polgármesternek, akitől elmondása szerint semmit nem kért ezért cserébe.

Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit” – idézi a portál a korábbi válogatott labdarúgót.

Információnk szerint az ügy egyik tanúja másképp ismeri a történetet, úgy, hogy a korábbi labdarúgó egy évvel ezelőtt ellenszolgáltatásként azt szerette volna elérni, ha a MÁV-DAC-cal kapcsolatos birtokvita lezárul, visszakerül a városhoz, s vezető pozíciót kaphasson. Az önkormányzati választások előtt már anyagi ellenszolgáltatást is remélt, információnk szerint kilátásba helyezte, ha elutasítják, a nála lévő felvételeket kiszolgáltatja Glázer Tímeának, a Demokratikus Koalíció győri polgármesterjelöltjének. A korábbi győri labdarúgó 2014-ben a párt színeiben indult az önkormányzati választásokon, s abban is bízott, ha bekövetkezik a polgármesterváltás, úgy szerepet kaphat az ETO-nál. Ezt támasztják alá azok az információk, amelyek arról szólnak, hogy számos, jelenleg is ETO-alkalmazásban álló szakembernek ígérte meg, ha lehetősége lesz rá, számít a munkájukra.

Póczik József jogi képviselője szerdai megkeresésünkre elmondta, jövő hét után kapja meg ügyfele az üggyel kapcsolatos iratokat, azok ismeretében állítják fel a védekezést.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.