HIRDETÉS
MTI 2014.09.12 16:42 Frissítve: 2015.01.01 01:54

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett Taskentben

Lőrincz Viktor bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

Lőrincz Viktor a bronzérmét ünnepli a taskenti birkózó-világbajnokságon (Fotó: MTI)

 

A ceglédi versenyző a horvát Nenad Zugaj, a cseh Artur Omarov és a fehérorosz Dzsavid Hamzatov legyőzésével jutott el az elődöntőig, ott egyetlen intéssel alulmaradt a későbbi győztes francia Mélonin Noumonvival szemben.

A harmadik helyért kiírt mérkőzésen a svéd Kristofer Johansson volt az ellenfele. Az első két és fél perc tusakodással telt el, a magyar birkózó tűnt aktívabbnak. Egyszer le is vitte ellenfelét, majd mögéje is került, lábhasználat miatt azonban – amint a nemzetközi szövetség internetes közvetítéséből kiderült – nem kapott pontot. Ezután a mérkőzésvezető megintette Johanssont, a svédnek térdelőállásba kellett lemennie.

Lőrincz ekkor még nem tudott rajta pontot érő akciót végrehajtani, a rövid pihenő után azonban a negyedik percben ismét megintették a svédet, amiért már járt a pont a magyarnak, ráadásul ezúttal két pörgetés is következett további egy-egy pontért. A 3–0-s állás a folytatásban már nem változott.

Struhács György, a kötöttfogásúak kapitánya az MTI érdeklődésére úgy összegzett, hogy „nagyon jól birkózott ma Viktor".

„Az elődöntőben annyi történt, hogy a francia erősebb volt nála, azon kell majd dolgoznunk a jövőben, hogy ezt a kis lemaradást is behozza. A bronzmeccsen aztán mindent úgy csinált, ahogy megbeszéltük, betartotta a taktikai utasításokat, összeszedetten birkózott" – tette hozzá.

A szakág vezetője a 75 kilós Szabó Lászlóra is kitért, aki sikeresen megvívott első mérkőzése után 4–0-s előnyről kapott ki. Struhács György bosszantónak nevezte a történteket, s úgy fogalmazott: taktikai hibák vezettek a korai búcsúhoz.

Lőrincz Viktor a tavaly Budapesten elért harmadik helye után pénteken pályafutása második vb-érmét szerezte meg, ez a magyar küldöttség első taskenti érme.

BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TASKENT

Nők
63 kg

1. Julija Tkacs (Ukrajna)
2. Elena Pirozhkova (Egyesült államok)
3. Valerija Lazinszkaja (Oroszország) és Anasztaszija Grigorjeva (Lettország)
A döntőben: Tkacs–Pirozhkova 4–2

Kötöttfogás
75 kg

1. Arszen Julfalakjan (Örményország)
2. Neven Zugaj (Horvátország)
3. Andrew Bisek (Egyesült Államok) és Elvin Murszalijev (Azerbajdzsán)
...18. Szabó László
A döntőben: Julfalakjan–Zugaj 4–0

85 kg
1. Mélonin Noumonvi (Franciaország)
2. Szaman Tehmaszebi (Azerbajdzsán)
3. Zsan Belenyuk (Ukrajna) és Lőrincz Viktor
A döntőben: Noumonvi–Tehmaszebi 3–0

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.