HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2013.09.19 19:02 Frissítve: 2015.03.25 02:18

Birkózó-vb: Barka Emese bronzérmet szerzett!

Az 55 kilós Barka Emese bronzérmet szerzett a Budapesten zajló birkózó-világbajnokságon. A magyar lány az éremcsatában tusgyőzelmet aratott a bolgár Mimi Hrisztova ellen.

Barka Emese (kékben) megszerezte a bronzérmet! (Fotó: Korponai Tamás)

Barka a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is biztosan jutott túl új-zélandi, illetve török ellenfelén, az elődöntőben viszont a svéd Sofia Mattssontól sima vereséget szenvedett, így készülhetett a bronzpárharcra.

„Ezzel a sorsolással és összeszedett birkózással érmet vártam tőle, és azt gondolom, hogy ez meg is lesz. Az elődöntője miatt azonban most nagyon el van keseredve, úgyhogy beszélnem kell vele. A bronzéremért ő is egy bolgárral meccsel, de kettejük között óriási szakadék tátong Emese javára, úgyhogy ha sikerül most visszazökkenteni őt a valóságba, akkor akár még technikai tussal is megnyerheti a mérkőzést" – értékelt napközben Wöller Ákos, a női válogatott edzője.

A BRONZMECCS

A Papp László Sportaréna ezúttal sincs tele, de aki itt van, elképesztő hangerőt produkál. A Sastin Marianna kedvéért az osztrák-szlovák-magyar közös határ mellől Pestre ruccanó levéliek egész délután hihetetlen ovációban részesítették a magyarokat, akik így szinte repültek az elődöntőig.

Barka az első fél percben máris határozottabban lépett fel, akcióközelbe azonban nem jutott. A következő egy percben inkább a bolgár Hrisztova tűnt ki néhány alibipróbálkozással, a bírót azonban nem verte át, figyelmeztették is.

Hrisztovát megintették passzív birkózás miatt két perc után, így harminc másodperc alatt kell pontot elérnie. A bolgár próbálkozott, de Barka megkontrázta, leszorította, és tusgyőzelmet aratott.

2:49 perc elteltével kijelenthettük, hogy vb-bronzérmes Barka Emese!

„Csalódott voltam az elveszített elődöntő után, de most nagyon örülök. Rengeteget dolgoztam ezért az éremért, és remélem, a jövőben még előrébb tudok lépni" – mondta Barka a találkozó után.

A Vasas kétszeres Eb-harmadik birkózója pályafutása első világbajnoki érmét szerezte meg, ő a magyar csapat második érmese ezen a vb-n. Kedden Veréb István állhatott fel a dobogó legalsó fokára a szabadfogásúak 84 kilogrammos kategóriájában.

BIRKÓZÓ-VB, BUDAPEST
NŐK, 55 KG
Nyolcaddöntő

Barka Emese–K. Pouri-Lane (új-zélandi) tus 4–0-nál
Negyeddöntő
Barka Emese–Bediha Gun (török) 8–0
Elődöntő
Sofia Mattsson (svéd)–Barka Emese 10–0 (4–0, 6–0)
Bronzmérkőzés
Barka Emese–Mimi Hrisztova (bolgár) tus 3–0-nál

2019.02.16 22:12:55

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkoló világa mégis örök. Minden érdektől és pillanatnyi, napi formától mentes, a drukker, ha csak nem válik hűtlenné, haláláig a klubnál marad, őt a századik vereség után sem »menesztik«.

2019.02.14 23:35:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.02.14 17:34:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Gulácsi és Jakabfi az Év labdarúgója • A győri kézisek az Év csapata • Ferencvárosié 2018 legszebb gólja.

2019.02.14 08:07:33

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

Csütörtök este díjazottként, díjátadóként, fellépőként és nézőként is neves vendégek érkeznek.

2019.02.13 23:47:18

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Zászlóshajóvá vált az FTC.