Birkózó-vb: a tornán is bemutatkozott a teqball – fotó

DEÁK ZSIGMOND (Nur-Szultan)DEÁK ZSIGMOND (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.09.16. 16:45
null
(Fotó: Magyar Birkózószövetség)
Kazahsztán fővárosában is bemutatkozott az új, világszerte hihetetlen gyorsasággal terjedő magyar sportág, a teqball.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályának szervezésében Huszár Viktor, a Nemzetközi Teqball Szövetség alelnöke és Murányi Gergely, a sportág diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője a birkózó-világbajnokság helyszínén megbeszélést folyatott Nenad Laloviccsal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó-bizottságának tagjával, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökével.

A találkozón részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Bacsa Péter, az UWW büro tagja, a Magyar Birkózószövetség ügyvezető alelnöke és Iglói-Nagy István, a KKM Sportdiplomáciai Főosztályának vezetője.

A találkozón Nenad Lalovics elismerően nyilatkozott az új sportágról, annak viharos nemzetközi térnyeréséről. A szerb sportvezető felvázolta az utat, hogy a teqball miként lehet hivatalosan elismert olimpiai sportág. Nem könnyű az út, de az első fontos lépésen már túl van a teqball, hiszen az Ázsiai Olimpiai Bizottság már elismerte hivatalos sportágként, s jöhet sorba a többi kontinentális szervezet is.

A sportág egyébként, köszönhetően többek között világhírű “nagyköveteinek”, Ronaldinhónak, Puyolnak, Figónak, Cafunak, egyre több országban lesz ismert.

A birkózó-vb helyszínén a Külgazdasági és Külügyminisztérium két teqball asztalt adományozott, egyet a Kazah Birkózószövetségnek, egyet pedig Nur-Szultan önkormányzatának, ezzel is segítve a száz százalékban magyar innováció elterjedését.

(Fotó: Magyar Birkózószövetség)
(Fotó: Magyar Birkózószövetség)

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kohán Gergely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik