DEÁK ZSIGMOND (Nur-Szultan) 2019.09.16 16:45 Frissítve: 2019.09.16 22:49

Birkózó-vb: a tornán is bemutatkozott a teqball – fotó

Kazahsztán fővárosában is bemutatkozott az új, világszerte hihetetlen gyorsasággal terjedő magyar sportág, a teqball.

(Fotó: Magyar Birkózószövetség)

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályának szervezésében Huszár Viktor, a Nemzetközi Teqball Szövetség alelnöke és Murányi Gergely, a sportág diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője a birkózó-világbajnokság helyszínén megbeszélést folyatott Nenad Laloviccsal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó-bizottságának tagjával, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökével.

A találkozón részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Bacsa Péter, az UWW büro tagja, a Magyar Birkózószövetség ügyvezető alelnöke és Iglói-Nagy István, a KKM Sportdiplomáciai Főosztályának vezetője.

A találkozón Nenad Lalovics elismerően nyilatkozott az új sportágról, annak viharos nemzetközi térnyeréséről.  A szerb sportvezető felvázolta az utat, hogy a teqball miként lehet hivatalosan elismert olimpiai sportág. Nem könnyű az út, de az első fontos lépésen már túl van a teqball, hiszen az Ázsiai Olimpiai Bizottság már elismerte hivatalos sportágként, s jöhet sorba a többi kontinentális szervezet is.

A sportág egyébként, köszönhetően többek között világhírű “nagyköveteinek”, Ronaldinhónak, Puyolnak, Figónak, Cafunak, egyre több országban lesz ismert.

A birkózó-vb helyszínén a Külgazdasági és Külügyminisztérium két teqball asztalt adományozott, egyet a Kazah Birkózószövetségnek, egyet pedig Nur-Szultan önkormányzatának, ezzel is segítve a száz százalékban magyar innováció elterjedését.

(Fotó: Magyar Birkózószövetség)

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kohán Gergely

2020.06.02 08:40:15

Egyéb egyéni JOCHA KÁROLY

A 80 éves nemzetközi sakknagymester, Csom István kilenc sakkolimpiát is felölelő karrierjéről beszélt.

2020.05.21 15:16:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A legnépszerűbb események kapcsán is újra van miért drukkolni a sportok szerelmeseinek! (x)

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.