DEÁK ZSIGMOND (Nur-Szultan) 2019.09.16 16:45 Frissítve: 2019.09.16 22:49

Birkózó-vb: a tornán is bemutatkozott a teqball – fotó

Kazahsztán fővárosában is bemutatkozott az új, világszerte hihetetlen gyorsasággal terjedő magyar sportág, a teqball.

(Fotó: Magyar Birkózószövetség)

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályának szervezésében Huszár Viktor, a Nemzetközi Teqball Szövetség alelnöke és Murányi Gergely, a sportág diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője a birkózó-világbajnokság helyszínén megbeszélést folyatott Nenad Laloviccsal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó-bizottságának tagjával, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökével.

A találkozón részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Bacsa Péter, az UWW büro tagja, a Magyar Birkózószövetség ügyvezető alelnöke és Iglói-Nagy István, a KKM Sportdiplomáciai Főosztályának vezetője.

A találkozón Nenad Lalovics elismerően nyilatkozott az új sportágról, annak viharos nemzetközi térnyeréséről.  A szerb sportvezető felvázolta az utat, hogy a teqball miként lehet hivatalosan elismert olimpiai sportág. Nem könnyű az út, de az első fontos lépésen már túl van a teqball, hiszen az Ázsiai Olimpiai Bizottság már elismerte hivatalos sportágként, s jöhet sorba a többi kontinentális szervezet is.

A sportág egyébként, köszönhetően többek között világhírű “nagyköveteinek”, Ronaldinhónak, Puyolnak, Figónak, Cafunak, egyre több országban lesz ismert.

A birkózó-vb helyszínén a Külgazdasági és Külügyminisztérium két teqball asztalt adományozott, egyet a Kazah Birkózószövetségnek, egyet pedig Nur-Szultan önkormányzatának, ezzel is segítve a száz százalékban magyar innováció elterjedését.

(Fotó: Magyar Birkózószövetség)

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kohán Gergely

2019.10.14 23:26:58

Egyéb egyéni MTI

A mieink három győzelemmel és egy vereséggel állnak Aberdeenben.

2019.10.14 10:58:56

Egyéb egyéni Munkatársainktól

Válogatott kosarasok mellett korábbi szövetségi kapitányra is lehetett voksolni vasárnap.

2019.10.13 23:49:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennél rosszabbul biztos nem járnak majd azok sem, akik jövőre viszik diadalra a magyar színeket Tokióban. Megérdemlik majd, nálam mindenképpen, ám ez nem változtat azon, hogy jóval kevesebb sportágban van esélyünk a sikerre, mint 1964-ben.

2019.10.11 20:54:01

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

A Magyar Honvédség sportszázada a vuhani katonai világjátékokra készül.

2019.10.12 07:47:04

Egyéb egyéni FAZEKAS ZOLTÁN

EXKLUZÍV!„Tudja mit, szóljon a megfelelő embereknek az érdekemben, és hozzuk össze, ha tényleg annyira szeretnek Magyarországon.”