Birkózó Eb: Veréb István a bronzéremért küzdhet

MTI MTIMTI MTI
2019.04.10. 11:38
A szabadfogású Veréb István megnyerte vigaszágas mérkőzését, így az esti programban a bronzéremért birkózhat a 92 kilósok között a bukaresti Európa-bajnokság szerdai napján.

A Haladás versenyzője és Bohdan Hricaj is óvatos volt az első percben, aztán az ukrán egyik megindulásánál Veréb jó ütemérzékkel ellépett előle, így máris ő volt kedvezőbb pozícióban és sikerült is kitolnia a küzdőtérről a riválisát (1–0). A szünetig hasonló forgatókönyv szerint zajlott a küzdelem, elsősorban Hricaj próbálkozott, Veréb pedig rendre igyekezett megkontrázni az akcióit, de újabb pont nem született, viszont a magyarok vb- és Eb-bronzérmesét figyelmeztették passzivitásért.

A folytatásban megintették Veréb Istvánt, aki a félperces akciókényszerben a szőnyeg széle felé terelte ellenfelét, már-már kitolta, de az utolsó pillanatban ellépett Hricaj, a magyarok viszont videobírót kértek. Mivel az nem támasztotta alá igazukat, így 2–1-re fordított Hricaj. Verébnek viszont jót tett a pihenő, mert maradt ereje a hajrára: a hátralévő bő másfél percben kétszer is átkarolta vetélytársa felsőtestét és hátára döntötte, így a két négypontos akcióval végül 9–2-es diadalt aratott.

A szokottnál egy súlycsoporttal feljebb szereplő Veréb az éremcsatán a török Ibrahim Bolukbasival találkozik.

Szerdán további három magyar lép szőnyegre: a nehézsúlyú Ligeti Dániel szintén a bronzmérkőzésért küzdhet a vigaszágon, míg a nőknél az 59 kilós Galambos Ramóna és a 76 kilogrammos kategóriában szereplő Németh Zsanett a nyolc közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek