Birkózó Eb: Korpási és Lőrincz Viktor aranyérmes Újvidéken

KOHÁN GERGELY (ÚJVIDÉK)KOHÁN GERGELY (ÚJVIDÉK)
Vágólapra másolva!
2017.05.07. 19:02
null
Korpási Bálint húsz évet dolgozott ezekért az eredményekért
Szenzációs eredmény: a magyar kötöttfogású válogatott már Lőrincz Viktor döntője előtt is megnyerte a csapatversenyt, de Korpási Bálinthoz hasonlóan ő is aranyérmet szerzett Újvidéken. Lőrincz Tamás bronzérmes lett.

 

Újabb három éremmel bővült a magyar birkózók kollekciója a szerbiai kontinensviadalon: a zárónapon a 71 kg-osok között szereplő Korpási Bálint aranyérmet szerzett, a 66 kg után 75-ben induló Lőrincz Tamás első világversenyén bronzérmes lett új kategóriájában, végül Lőrincz Viktor megnyerte a 85 kg-osok versenyét.

A BVSC kiválósága, Korpási iskolabirkózással nyert a döntőben 4:0-ra fehérorosz ellenfele, Pavel Liak ellen, így a decemberi, nem olimpiai súlycsoportok világbajnokságán nyert aranya után fél éven belül az Európa-bajnokságot is behúzta!

„Húsz évet dolgoztam ezekért az eredményekért, és most fél éven belül megtérült az eredménye, világ- és Európa-bajnok lettem – talán mondanom sem kell, mennyire boldog vagyok... – mondta Korpási Bálint. – A döntőm valamivel könnyebb volt, mint az elődöntőm – az nagyon kemény meccs volt... –, mivel négy nullás előnyben voltam, arra figyeltem, nehogy valami nagy értékű akciót tudjon rajtam végrehajtani az ellenfél. Most két hét pihenés következik, higgyék el, jól fog jönni...!”

Olimpiai ezüstérmesünk, Lőrincz Tamás szintén remek eredménnyel zárt, hiszen a riói olimpiai után nem is egy, de két kategóriát lépett feljebb egyszerre, de egyszerűen látszik, van akkora klasszis, hogy a jóval erősebb 75 kg-osok között is simán a világ élvonalába tartozik – ezt most egy Eb-bronzéremmel jelezte; bronzmeccsét például szemet gyönyörködtető akciókkal, végül tussal rendezte le három perc alatt a moldovai Mihail Bradu ellen.

„Nagyon hosszú és kemény nap volt ez. Így, hogy súlycsoportot váltottam, teljesen át kellett alakítanom a felkészülésemet, hiszen a 66 kilósok között én voltam az egyik legerősebb – hát, itt 75-ben egyelőre nem így van... – mondta Lőrincz Tamás. – Kettős érzéseim vannak: alapvetően örülök, hiszen az új kategóriában első versenyemen dobogóra tudtam állni, de úgy érzem, maradt még bennem tartalék; mindenesetre az elődöntőben a bolgár ellenfelem nagyon ügyes volt, nem tudtam legyőzni. Napról napra erősödöm, a cél, hogy rendesen beleerősödjek a 75 kilóba is!”

A magyar kötöttfogású válogatott ezzel szenzációs tettet hajtott végre: a szombati nappal együtt összesen egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet gyűjtött, ezzel pedig olyan hagyományosan erős nemzetek előtt, mint az oroszok, törökök, és a szovjet utódállamok előtt már úgy is biztosan megnyerte a csapatversenyt, hogy Lőrincz Viktor döntője még hátra volt 85 kilóban!


Lőrincz Viktor (jobbra) mindenképp meg akarta nyerni az Eb-t, sikerült neki
Lőrincz Viktor (jobbra) mindenképp meg akarta nyerni az Eb-t, sikerült neki

A magyar csapat
A magyar csapat
BIRKÓZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
EREDMÉNYEK, KÖTÖTTFOGÁS
71 kg, Európa-bajnok:

KORPÁSI BÁLINT
2. Pavel Liah (Fehéroroszország)
3. Abujazid Mancigov (Oroszország) és Alekszandar Makszimovics
(Szerbia)
a döntõben:
Korpási–Liah 4:0

75 kg, Európa-bajnok:
Tarek Abdelslam (Bulgária)
2. Chingiz Labazanov (Oroszország)
3. LÕRINCZ TAMÁS és Kazbek Kilu (Fehéroroszország)
a döntõben:
Abdelslam–Labazanov 4:1

80 kg, Európa-bajnok:
Zurabi Datunasvili (Grúzia)
2. Radzik Kulijeu (Fehéroroszország)
3. Adlan Akijev (Oroszország) és Aslan Atem (Törökország)
a döntõben:
Datunasvili–Kulijeu 4:2

85 kg, Európa-bajnok:
LÕRINCZ VIKTOR
2. Metehan Basar (Törökország)
3. Ramsin Azizsir (Németország) és Nyikolaj Bajrjakov (Bulgária)
a döntõben:
Lõrincz–Basar 3:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik