Birkózás: Sleisz Gabriella arany-, Ligeti Dániel ezüstérmes Sassariban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.27. 08:54
null
Sleisz Gabriella a dobogó tetején Sassariban (Fotó: Magyar Birkózószövetség)
Címkék
Az olaszországi Sassariban a kötöttfogás mellett (amelyben összesen nyolc érmet szereztek a magyarok) női és szabadfogású nemzetközi rangsorversenyt is rendezett a nemzetközi szövetség (UWW).

 

A hölgyeknél 22 ország birkózói léptek szőnyegre, s a 65 kilósok között a körmékőzéseket követően az Eb-5. Sleisz Gabriella aranyérmet nyert. Szabadfogásban (20 ország) az Eb-2. és -3. Ligeti Dániel (125 kg) két kanadai rivális legyőzése után a döntőben is vezetett, de az utolsó pillanatokban kikapott orosz ellenfelétől és ezüstérmes lett.

A kötöttfogásúaknál Lőrincz Viktor lett aranyérmes. Az Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik Lőrincz három győzelemmel jutott a 87 kilogramm döntőjébe, többek között legnagyobb hazai riválisát, az idei felnőtt Eb-n harmadik Szilvássy Eriket is simán verte (4:0), majd a fináléban a török Dogan Göktas ellen is magabiztos sikert aratott (5:0).

A viadalon a kötöttfogású Torba Erik (63 kg), Korpási Bálint (72 kg), Lévai Zoltán (77 kg) és Lám Bálint (130 kg), valamint a szabadfogású Ligeti Dániel (125 kg) a második helyen zárt, míg a szintén kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg), Szilvássy Erik (87 kg) és Kiss Balázs (97 kg) harmadik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik