Birkózás: Rácz Lajos és Szőnyi János magas kitüntetésben részesült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 12:25
null
Szőnyi János és Rácz Lajos
Az olimpiai ezüstérmes Rácz Lajos és Szőnyi János mesteredző is magas kitüntetésben részesült március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából.

 

 

Március 15. alkalmából Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, érdemes művész, kiváló művész és Babérkoszorú-díjakat adott át kedden a Várkert Bazárban.

A díjazottak között volt a magyar birkózósport két ikonikus alakja is. Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült olimpiai ezüstérmesünk, világ- és kétszeres Európa-bajnokunk, Rácz Lajos (jobbra), aki az 1980-as moszkvai olimpián állhatott fel a dobogó második fokára a kötöttfogásúak 52 kilogrammos súlycsoportjában, míg mesteredzőként a mai napig öregbíti a sportág hírnevét.

Rácz Lajos mellett egy másik mesteredző, megannyi kiválóság nevelője, Szőnyi János korábbi szövetségi kapitány, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) Bajnokok és Mesteredzők Bizottságának elnöke ugyancsak a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült, miként Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára, tízszeres ironman is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik