Birkózás: Módos Pétert műteni kell, az idén már nem versenyezhet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 15:00
Műteni kell Módos Péter olimpiai és világbajnoki bronzérmes birkózó vállát, így a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon biztosan nem léphet szőnyegre.

Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a múlt vasárnap a szombathelyi Magyar Nagydíjon megsérülő Módos korábban már többször műtött bal vállában elkopott az ízületi gyűrű, s mindenképpen operációra van szükség.

„Az orvosok szerint minimum három hónapig pihentetni kell a sérült testrészt, egyáltalán nem edzhet majd a beavatkozás után. Mindez egyben azt is jelenti, hogy az idén már biztosan nem tud versenyezni” – nyilatkozta Struhács.

Módos egész karrierjét sérülések árnyékolták be, a vállával rendszeresen problémák voltak, így akár az is elképzelhető, hogy a műtét után nem sikerül visszatérnie a szőnyegre.

„Azt beszéltük meg Petivel, hogy miután újra edzhet, s látjuk, milyen állapotban van, hogyan viselkedik a válla, milyen a súlya, az ereje, akkor majd döntünk a jövőjéről” – árulta el a szakember, aki hozzátette, tapasztalatai szerint egy ilyen problémát követően egy év kell, hogy a birkózó ismét versenyezhessen. Mindez azt jelenti, hogy Módos ideális esetben a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyeken indulhatna majd.

A 27 éves sportoló rengeteg sérülése ellenére kiemelkedő sikereket ért el eddigi karrierje során. A londoni olimpián, illetve a 2013-as budapesti világbajnokságon is harmadik volt 55 kilogrammban, Európa-bajnokságokon pedig három érmet szerzett, 2012-ben második volt, 2008-ban és 2010-ben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik