MTI 2014.09.07 18:36 Frissítve: 2015.03.31 01:26

Birkózás: Hegedüs Csaba nem tagja az új elnökségnek

További hat évig a szerb Nenad Lalovics vezeti az – új nevén – Birkózó-világszövetséget, amelynek Taskentben rendezett tisztújító közgyűlésén az elnökségbe nem került be Hegedüs Csaba, a magyar szövetség vezetője.

 

A hétfőn kezdődő világbajnokságot megelőző tisztújításon Lalovics az egyedüli jelölt volt az elnöki posztra és a várakozásoknak megfelelően a tagok újra bizalmat szavaztak neki. Az elnökségbe hét új tagot választottak, ám Hegedüs Csaba nem volt köztük.

A magyar sportvezető a hazai szövetség honlapjának elmondta: nem jó érzés a számára, hogy nem kapott újra bizalmat, ugyanakkor az elmúlt 12 évre visszatekintve elégedett azzal a munkával, amit a szövetség vezető testületében végzett.

„Mind a két budapesti világbajnokságot etalonnak tekintette a sportág, két olimpiának voltam a delegáltja, versenyigazgatója, számos nagy rendezvény, így korosztályos világbajnokságok vagy a baki Golden Grand Prix-döntők felügyeletét bízták rám – mondta a versenyzőként olimpiai bajnok Hegedüs. – Én hoztam tető alá a szövetség történetének legnagyobb értékű szponzori szerződését. Vagyis nagyon nagy kihívásoknak tudtam megfelelni, és ezt túlzás nélkül állíthatom, bárkinek nehéz lesz utánam csinálni."

Az ülésen arról is szavaztak a tagok, hogy megváltoztatják a szövetség nevét, amely Nemzetközi Birkózó-szövetségről (FILA) Birkózó-világszövetségre (United World Wrestling, UWW) módosult.

A taskenti világbajnokság hétfőn négy szabadfogású súlycsoport küzdelmeivel kezdődik, három magyar, Gulyás Zsombor (70 kg), Veréb István (86 kg) és Csercsics Richárd (125 kg) lép szőnyegre.

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.