Birkózás: Athén olimpiai bajnoka is segíti a válogatottat

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 12:43
Majoros István, az athéni olimpia bajnoka a jövőben segítőként dolgozik majd – a szöuli aranyérmes – Sike András szövetségi kapitány mellett a kötöttfogású birkózóválogatottnál.

„A szövetség vezetősége megkeresett, egyeztettünk és én igent mondtam, elvégre ki képes félvállról venni egy ilyen felkérést?” – mondta a magyar szövetség Facebook-oldalán megjelent cikkben a 2004-es játékokon 55 kilogrammban győztes Majoros. Hozzátette, jól ismeri a válogatott tagjait, akikkel „kifogástalan” a viszonya, csakúgy, mint a szövetségi kapitánnyal.

Jövőbeni feladatait illetően úgy fogalmazott, hogy Sike Andrással egyeztetve taktikai tanácsokat ad majd a sportolóknak, s a szőnyegen mutatott produkcióikkal kapcsolatban kell észrevételekkel előállnia.

Emellett a fogyasztásról szerzett tapasztalatait is megoszthatja majd Lőrincz Tamásékkal, ugyanis a 41 éves Majoros az egyik legnagyobb fogyasztónak számított a maga idejében.

„Tény, a csúcsfogyasztásom 13 kiló volt. Emlékszem, csak fokozatosan tértem vissza az élők világába egy ekkora, az emberi szervezet ellen elkövetett erőszak után…” – tette hozzá Majoros István, aki a magyar birkózósport eddigi utolsó olimpiai bajnoka.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik