Birkózás: a szövetség felfüggesztette hat válogatott tagságát

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 13:32
null
Veréb István is az eltiltottak között van (Fotó: Martin Gábor/MBSZ)
A Magyar Birkózószövetség a hivatalos honlapján bejelentette,  hogy felfüggesztette Veréb István, Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály válogatott tagságát.

„Huszonhat emberből tizenegy jelent meg a miskolci edzőtábor második hetén, elfogadhatatlan magyarázatok miatt. Még a saját egyesületük sem tudott arról, hogy nem vesznek részt a foglalkozáson… – indokolta Bácsi Péter, a szövetség szakmai igazgatója a döntést. – A szakvezetés, Dvorák László és Bánkuti Zsolt jelezte a szövetség felé a történteket. Tudtuk, hogy korábban is voltak problémák a válogatottban, de ez végleg kiverte a biztosítékot: a csapat edzőivel egyeztetve meghoztuk a döntést. Az érintett sportolóknak a Körcsarnokban Bacsa Péter alelnök nagymértékű tiszteletlenség mellett felvázolta a helyzetet: gúnyos mosolyok és közbeszólások kísérték a mondandóját. A probléma súlyosságát jól mutatja, hogy csupán egyvalakitől érkezett olyan visszajelzés, hogy megbánta a tettét.”

Dvorák László szabadfogású szövetségi kapitány részletezte a helyzetet.

„A felém mutatott tiszteletlenségük és a minősíthetetlen hozzáállásuk miatt felfüggesztettük őket, a válogatottban tehát nem tartunk igényt a munkájukra – idézi a birkozoszov.hu Dvorák Lászlót. A most történtek csak az utolsó cseppek voltak a pohárban: rendszeresen véleményezték az edzésen zajló programot, több kérésemet semmisnek tekintették. Miskolcon a következő indokok miatt nem jelentek meg: iskolai beiratkozás, vezetéstechnikai tanfolyamon való részvétel, lomtalanítás, de volt olyan is, aki azzal érvelt, hogy nem ízlik neki a táborban felszolgált étel, sőt az egyik felnőtt birkózót elméletileg az édesapja nem engedte el az összetartásra. Túllépték a határt, tolerálhatatlanná vált a viselkedésük. A fiatalok, a junior és kadet versenyzők példaértékűen végzik a dolgukat, őket, a jövőt tartom szem előtt, azt, hogy a magyar szabadfogás sikeressé váljon. Elég volt abból, hogy a motivált gyerekek a hisztit látják az edzéseken! Nem ezt kell megtanulniuk, hanem azt a fajta mentalitást, amelynek segítségével jó birkózóvá válhatnak. Többször próbáltam jelezni, komolyabban kellene venni a sportot – mindhiába. A szóban forgó versenyzők elméletileg egy évig vannak felfüggesztve, de embere válogatja, kinél meddig tarthat ez. Ha valaki észhez tér, és látom rajta, változni akar, akár fél év múlva visszatérhet, ellenkező esetben tizenkét hónapnál tovább is húzódhat a büntetés.”

Bacsa Péter alelnök kijelentette, a szövetség továbbra is bízik Dvorák László és Bánkuti Zsolt munkájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik