Birkózás: a párizsi olimpiáig folytatja az amerikai sztár

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.16. 11:42
null
Az elmúlt három hónapban volt ideje gondolkodni, és még nem tervezi a visszavonulást (Fotó: AFP)
A 2024-es párizsi olimpiáig folytatja karrierjét Jordan Burroughs, az amerikaiak olimpiai bajnok szabadfogású birkózója.

 

A 32 éves sportoló – aki az Egyesült Államokban közel egy évtizede a birkózósport egyik arca – szerdán közölte, hogy további négy évig kíván a legmagasabb szinten versenyezni, mivel szeretne ott lenni a párizsi játékokon is.

„Az elmúlt három hónapban sok időm volt gondolkodni a jövőről, hogy eljött-e az ideje a búcsúnak, ez lesz-e az utolsó olimpiai ciklusom. A válasz egyszerű: nem” – jelentette ki Burroughs. Hozzátette, a teste erős, az elméje éles, imádja a sportot, és még nem érzi magát késznek arra, hogy otthagyja a szőnyeget.

„Folytatom, de új helyen. Pontosabban ott, ahol minden elkezdődött” – jelentette ki arra utalva, hogy a jövőre halasztott tokiói játékok után nem a nebraskai Lincolnban, hanem Philadelphiában készül majd a versenyekre, amely közelebb van New Jersey állambeli szülővárosához.

Burroughs a 2012-es olimpián 74 kilogrammban nyert aranyérmet, emellett 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben is világbajnoki címet ünnepelhetett. Pályafutása 198 mérkőzéséből 189 alkalommal hagyta el győztesen a szőnyeget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik