Asztalitenisz World Tour: négy magyar lett főtáblás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.18. 17:29
Csak az alanyi jogon főtáblás Pattantyús Ádám szerepelhet magyar részről a férfi egyes főtábláján az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok). A nőknél három magyar került be a legjobb 32 közé.

A többi hazai játékos a selejtezőben próbálkozott, s közülük csupán Ecseki Nándornak sikerült megnyernie a csoportját, azaz csak ő játszhatott tovább a kvalifikációban. Az úgynevezett bejátszó táblán még neki is két sikerre lett volna szüksége, de már az első meccsén kikapott – 4–0-ra – az esélyesebb indiai Sharath Achantától, így ő is búcsúzott. Aranyosi Péter szövetségi kapitány három magyart szeretett volna a férfi egyes főtábláján látni, de csak Pattantyús lesz ott a legjobb 32 között.

A nőknél Pergel Szandra utolsó mérkőzését is megnyerte a selejtezőben, így feljutott a 32-es főtáblára egyesben az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok).

A budaörsi játékos csoportja élén végzett, majd szerdán délután, az úgynevezett bejátszó meccsen 4–1-re legyőzte az orosz Olga Kulikovát, így csatlakozott az alanyi jogon főtáblás Póta Georginához (5. kiemelt) és Madarász Dórához (16.). Ők hárman képviselik majd a magyar színeket női egyesben, miután Nagyváradi Mercédesznek nem sikerült a bejátszó mérkőzés.

A hatnapos, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Open első két napján a selejtezőket és a teljes U21-es versenyt rendezik, majd csütörtöktől rajtol a felnőttek egyenes kieséses küzdelme. A döntőket az utolsó napon, vasárnap 14 órától tartják.

A 21 éven aluliak versenyében magyar részről Molnár István jutott a legtovább, ő szerdán negyeddöntőt játszhatott, de nagy csatában alulmaradt belga riválisával szemben.

Szerdán este még a páros selejtezőit bonyolították le, ebben egy magyar duó járt sikerrel: a Bálint Bernadett, Nagyváradi kettős mindkét meccsét megnyerte, így csatlakozhat a 16-os főtáblán Madarászhoz és Pergelhez, valamint Pótához és a svéd Matilda Ekholmhoz. A férfiaknál is lesz magyar páros a legjobb 16 között, Ecseki Nándor és Szudi Ádám selejtező nélkül a főtáblán kezd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik