Asztalitenisz: vb-ezüstérmest győzött le a Szudi, Pergel páros

2019.07.04. 12:07
null
Pergel Szandráék óriási sikert értek el (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A World Tour-sorozat dél-koreai állomásának eddigi legnagyobb szenzációját szolgáltatta a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős, amely a vegyes párosok nyolcaddöntőjében 3:1-re nyert a budapesti vb-n ezüstérmet szerző Josimura Maharu, Isikava Kaszumi duó ellen.

 

Szudi Ádám és Pergel Szandra a múlt hét végén még a minszki Európai Játékokon szerepelt, majd a két játékos – kiegészülve Majoros Bencével – Dél-Korea felé vette az irányt, hogy Puszanban, a World Tour sorozat idei hatodik állomásán álljon asztalhoz. A több órás időeltolódás a verseny első napjaira rányomta a bélyegét, ugyanis a mieink egyesben elvéreztek a selejtezőben, s hasonlóan járt a Szudi, Majoros férfi páros is. A Szudi, Pergel vegyes párosnak azonban nem kellett játszania a selejtezőben, így a csütörtöki nyolcaddöntőben mutatkozott be. „Természetesen” ázsiai ellenfél, a Josimura Maharu, Isikava Kaszumi duó várt a mieinkre, azaz nem akármilyen kihívásról volt szó, a japánok ugyanis a legutóbbi három világbajnokságon döntőt játszottak, 2017-ben Düsseldorfban nyertek, 2015-ben Szucsuban és az idén Budapesten pedig ezüstérmesek lettek.

Az áprilisi budapesti vb nyolcaddöntőjében már találkozott egymással a két páros, s akkor a japánok 4:2-re nyertek, de Szudiéknak valós győzelmi esélyük volt, közel álltak a bravúrhoz. Nos, ami akkor nem sikerült, Puszanban összejött: a vegyes páros világranglistán 9. helyen álló Josimura, Isikava duó az első szettet ugyan még viszonylag simán behúzta, ám ezt követően a két magyar játékos elkapta a fonalat, s 25 percig tartó mérkőzésen 3:1-re győzött: mivel a cél az olimpiai kvalifikáció, ez a siker sok értékes pontot hoz Szudinak és Pergelnek. A következő kanyar sem ígérkezik egyszerűbbnek, a pénteki negyeddöntőben a hongkongi Ho Kvan-kit, Li Ho-csing kettős lesz az ellenfél.

„Nagyszerű meccset játszottunk, az volt a célunk, hogy megtörtjük a japánok ritmusát és ez sikerült” – nyilatkozta a nemzetközi szövetség (ITTF) honlapjának Szudi Ádám, amihez Pergel Szandra annyit tett hozzá, „mivel a világbajnokságon szoros meccset vívtunk velük, éreztük, hogy lehet esélyünk, nagyon odatettük magunkat, s kis szerencsénk is volt, de a lényeg, hogy nyertünk, nagyon boldogok vagyunk”.

ASZTALITENISZ
WORLD TOUR, 6. ÁLLOMÁS, PUSZAN
VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Szudi Ádám, Pergel Szandra–Josimura, Isikava (japán) 3:1 (–6, 11, 7,9)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek