Asztalitenisz Top 16: Szudi Ádám és Bálint Bernadett sikere

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 19:48
Szudi Ádám és Bálint Bernadett nyerte az asztaliteniszezők Top 16 bajnokságát, amelyet a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendeztek meg a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban.

Szudi a szerdai záró napon előbb búcsúztatta Lung Dánielt, majd az elődöntőben válogatottbeli párostársával, Ecseki Nándorral vívott nagy csatát. A rivális 2:0-ra és 3:1-re is vezetett, Szudinak innen sikerült fordítania. Ecseki a nyolc között a címvédő Fazekas Pétert verte simán, négy szettben. A másik ágon a 18 éves András Csaba került a fináléba, aki előbb Juhász Patriknál, majd meglepetésre Majoros Bencénél is jobbnak bizonyult. A döntő aztán egyoldalú küzdelmet hozott, Szudi játszmát sem veszített.

A nőknél a címvédő Nagyváradi Mercédesz – Fazekashoz hasonlóan – már a negyeddöntőben búcsúzott, miután hat szettben kikapott Fehér Orsolyától. A győztes a legjobb négy között a hozzá hasonlóan Németországban légióskodó Bálint Bernadett-tel találkozott, aki óriási, hétszettes csatában jobbnak bizonyult nála. Bálint aztán nem elégedett meg a döntőbe kerüléssel, ott is remekül játszott, és némi meglepetésre öt játszmában legyőzte a favoritnak tartott Madarász Dórát. A Lille-ben játszó válogatott játékos Ambrus Krisztinát, majd Peterman-Varga Tímeát búcsúztatta a fináléig vezető úton.

A negyeddöntőben szerepelt a Statisztika mindössze 13 éves tehetsége, Póta Georgina unokahúga, Molnár Kendra is, aki a kieséses szakasz első körében Bálinttól kapott ki úgy, hogy két szettet elvett a későbbi bajnoktól.

A korábban 12 résztvevős bajnokságot európai mintára idén kibővítették, és a mezőnyt mindkét nemnél 16 főre emelték. A kétnapos tornán a négy négyes csoportból az első kettő jutott tovább a szerdai kieséses szakaszba.

A viadal összedíjazása egymillió forint volt, a két győztes 250-250 ezer forinttal gazdagodott.

ASZTALITENISZ TOP 16
FÉRFIAK
ELŐDÖNTŐ

Szudi Ádám (Jászkun Volán SC Kft./SPG Walter Wels)–Ecseki Nándor (Ceglédi VSE/ TTC Ober-Erlenbach) 4:3 (–5, –9, 9, –12, 3, 6, 5)
András Csaba (BVSC-Zugló SE/TTC RS Fulda-Mabercell)–Majoros Bence (Nyírbátori ASE/TSV Bad Königshofen) 4:2 (7, 9, –7, 6, –3, 6)
DÖNTŐ
Szudi–András 4:0 (7, 8, 9, 3)

NŐK
ELŐDÖNTŐ

Madarász Dóra (Lille)–Peterman-Varga Tímea (Erdért SE) 4:2 (–10, 10, –4, 10, 5, 4)
Bálint Bernadett (TuS Uentrop)–Fehér Orsolya (TSV Schwabhausen) 4:3 (–8, 8, 9, –6, 10, –8, 4)
DÖNTŐ
Bálint–Madarász 4:1 (7, –9, 11, 7, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik