Asztalitenisz: Szőcs olimpiai és világbajnok kínait búcsúztatva negyeddöntős Frankfurtban

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 16:53
null
Szőcs Bernadette hónapok óta szenzációs formában versenyez, egyre közelebb van a top 10-hez (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat Frankfurtban zajló champions versenyének első nagy meglepetését a román színekben versenyző Szőcs Bernadette szállította, aki a nyolcaddöntőben öt játszmában legyőzte kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok, második helyen kiemelt kínai Csen Menget.

Topkategóriás tornának ad otthont ezekben a napokban Frankfurt, ahol a Grand Smasht követő legrangosabb, champions besorolású WTT-versenyt rendeznek. Tekintve, hogy ezen az eseményen férfi és női egyesben csak a világranglista első 32 helyezettje – illetve visszalépés esetén a sorban következő – indulhat, nem meglepő, hogy világbajnoki erősségű mezőny gyűlt össze a német városban.

A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette az első fordulóban a hazaiak szabad kártyával induló tehetségét, Annett Kaufmann 3:0-ra legyőzte, a nyolcaddöntőben pedig már igazi nagy „vaddal”, Csen Menggel találkozott. A 29 éves kínai volt már világranglista-vezető, jelenleg a második helyen áll, kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok, nem az a játékos, aki európai asztaliteniszezővel szemben általában alulmarad. A 28 esztendős Szőcs viszont hónapok óta szenzációs formában versenyez, ennek köszönhetően a júniusi 28.-ról mostanra a 12. helyre lépett előre a világranglistán. Frankfurtban is a rá jellemző csupa szív, nem mellesleg agresszív, látványos játékot hozta, amivel alaposan meglepte az ázsiait: Csen Meng 1:0-s előnye után Szőcs 2:1-re fordított, 2:2-es állásnál pedig 10:8-nál Szőcsnek két meccslabdája is volt, ezeket a kínai még hárította, ám a 11:10-nél a harmadikat már könyörtelenül kihasználta.

A frankfurti torna eddig legnagyobb meglepetése tehát Szőcs Bernadette nevéhez fűződik, s mivel a második helyen rangsorolt kínait búcsúztatta, a folytatástól – bár az sem lesz egyszerű – sincs miért tartania. a négy közé jutásért a világranglistán 4. japán Hajata Hina ellen áll asztalhoz.

WTT-SOROZAT, CHAMPIONS, FRANKFURT
Nyolcaddöntő

Szőcs Bernadette (romániai)–Csen Meng (kínai) 3:2 (–4, 8, 11, –5, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik