SZ. M. 2020.07.18 15:51 Frissítve: 2020.07.18 17:03

Asztalitenisz: Póta Georgina Budaörsön folytatja

A honi asztaliteniszsport máris egy nagy dobással jelzi, hogy a világjárvány után éledezik: a Nemzeti Sport információja szerint ugyanis a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina a magyar bajnok Budaörsnél folytatja a pályafutását.

Póta Georgina Budaörsön folytatja ősztől (Fotó: MAOTSZ)

 

Az, hogy Póta Georgina figyelmét most nem az asztalitenisz, hanem a június 1-jén megszületett kislánya, Regina köti le, nem jelenti, hogy ne gondolna a visszatérésre. Az már a télen kiderült, hogy akkori klubjával, a négyszeres BL-győztes német TTC Berlinnel – amelyet 2008 óta erősített – nem hosszabbítja meg a szerződését, így tizenkét év után csapatot vált. Tavasszal arról beszélt, hogy a „szülési szabadság” után a tervei szerint az ősszel szeretne visszatérni az asztalhoz, s ugyan konkrétumokról akkor még nem tudott beszámolni, a család miatt közelebbi, akár autóval elérhető távolságban lévő egyesületben gondolkozott. Nos, ez olyannyira közel van, hogy a következő idényben mindössze Budaörsig kell majd autóznia, ugyanis a Nemzeti Sport információja szerint megállapodott a június végén története negyedik magyar bajnoki címét szerző klubbal.

A budaörsiek részéről logikus lépés az első számú magyar játékos, a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina szerződtetése. Egyfelől, mert a csapat eddigi húzóembere, Pergel Szandra tizenegy idény után elhagyta Budaörsöt és Franciaországban, a másik válogatott Nagyváradi Mercédesz pedig Németországban folytatja a pályafutását, másrészt mert a budaörsiek hosszú ideje tartják magukat az elvhez, miszerint kizárólag magyar – beleértve a határon túliakat is – asztaliteniszezőt foglalkoztatnak.

A 35 esztendős Póta a hazai bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is segítheti majd új együttesét, mert a sorozat 2012-2013-as kiírásában ezüstérmes alakulat a legrangosabb európai sorozatban is elindul; a csoportkörbe jutásért – oda-visszavágós rendszerben – a többek között Madarász Dórát felvonultató francia Lille Métropole csapatával találkozik majd, várhatóan októberben.

2020.10.27 19:05:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A derék japánoknak mintha nem lenne szerencséjük a játékokkal: a háromból ez már a második olyan nyári olimpia, amellyel problémáik adódnak.

2020.10.24 20:38:44

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„A kapa, a kasza, a metszőolló megtette a hatását, a fogásomat nem lehetett csak úgy lebontani."

2020.10.23 23:41:45

Egyéb egyéni THOMAS BACH

ALAPVONAL. A sportolók a kiválóság, a szolidaritás és a béke értékeit képviselik. Ezt a befogadást és a kölcsönös tiszteletet azáltal is kimutatják, hogy politikailag semlegesek a játéktéren és az ünnepségek során.

2020.10.21 10:27:17

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

„Egyik szakmai csúcsomnak a veszprémi kézilabdázó Éles József visszatérését tartom."

2020.10.19 22:04:08

Egyéb egyéni L. P. I.