Asztalitenisz: Póta és Madarász sikerrel vette a dohai selejtező második körét

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 15:45
null
Madarász Dóra három játszmában győzve jutott tovább a dohai selejtező harmadik fordulójába (Fotó: WTT)
A dohai WTT-verseny selejtezőjének második napján három magyar állt asztalhoz, közülük Póta Georgina és Madarász Dóra győzött, Dari Helga viszont vereséget szenvedett.

 

Mintha csak az SH-ITB Budaörsi SC női csapata vendégeskedne Dohában, hiszen a WTT-sorozat contender besorolású versenyének második napján magyar résztől kizárólag a bajnoki címvédő együttes játékosait szólították asztalhoz: Póta Georginával (világranglista-87.) nyitották a mieink a napot, nem sokkal később pedig Dari Helga (267.) és Madarász Dóra (84.) is bemutatkozott.

Pótára éles meccs várt, a lengyel Katarzyna Wegrzyn kellemetlen ellenfélnek számít, ráadásul a ranglistahelye sem rosszabb annyival, hogy Európában ne lehetne veszélyes bárkire. Az első játszmát el is vitte a lengyel, azonban kétszeres Európa-bajnokunk 39 évének minden rutinjával fordítani tudott, s végül négy játszmában győzött.

A kvalifikáció második körében talán Darinak jutott a legnehezebb feladat, ugyanis a sokkal előrébb rangsorolt hongkongi Lam Je-lokkal (109.) kellett megküzdenie. A budaörsiek 21 éves játékosa kapaszkodott, de összességében csak megszorítanitudta a három játszmában nyerő, európai ütőfogással játszó ázsiait. A jelenleg a legelőkelőbb helyen jegyzett Madarásznak viszont a papírforma alapján nem kellett tartania a görög Elisavet Terputól (395.), amit az összecsapás is igazolt, a négyszeres Eb-bronzérmes magyar klasszis három szettben harcolta ki a továbbjutást.

Ami a folytatást illeti, a kvalifikáció harmadik körében Pótára a spanyol Sofia-Xuan Zhang (129.), Madarászra pedig az osztrák Amelia Solja vár, a kedden bemutatkozó Madarász, Dari duónknak a svéd Christina Kallberg, Filippa Bergand kettőssel kell megmérkőznie, míg az olimpiai kvótáért küzdő, nyolcadik helyen kiemelt Ecseki, Madarász vegyes párosunk a szerdán rajtoló főtáblán kapcsolódik be a küzdelmekbe.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, DOHA
Nők. Egyes. Selejtező. 2. forduló:
Póta Georgina–Wegrzyn (lengyel) 3:1 (–7, 5, 5, 4)
Lam Je-lok (hongkongi)–Dari Helga 3:0 (5, 9, 7)
Madarász Dóra–Terpu (görög) 3:0 (11, 7, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik