Asztalitenisz: négyéves eltiltást kapott az ITTF korábbi elnöke

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 20:51
A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) pénteken pénzügyi visszaélések miatt négy évre eltiltotta korábbi elnökét, Adham Shararát.

Az ITTF végrehajtó bizottságának közleménye szerint az elnöki posztot 1999 és 2014 között betöltő kanadai sportvezetőnél az átfogó vizsgálat egyrészt összeférhetetlenséget állapított meg, amikor a szövetség visszavásárolta a kereskedelmi és marketingjogokat egy külső vállalkozástól, másrészt szabályellenesen befolyásolta az ajánlattételi folyamatot egy jelentős összegű sportszerbeszerzés előtt, harmadrészt hűtlen kezelést követett el.

Shararát tájékoztatták az ellene felhozott vádakról és bizonyítékról, ám ő és jogi képviselői elutasították a végrehajtó bizottság meghívásait a meghallgatásokra, vagyis nem válaszolt a kérdésekre, nem is próbált védekezni, ezért a döntés jogerős.

A büntetés részeként négy évig nem töltheti be a tiszteletbeli elnöki posztot, valamint nem vehet részt az ITTF, illetve az ITTF tagszervezeteinek tevékenységben és versenyein.

Sharara regnálása alatt jelentős változások történtek a sportágban, ezek közül a legjelentősebb talán az, hogy már nem 21, hanem 11 nyert pontig tart egy játszma, de módosult a labda mérete is 38 milliméterről 40-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik