Asztalitenisz: megkezdődött a Hungarian Open, nőtt a díjazás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.17. 21:54
A selejtezőkkel és az U21-es tornákkal kedden megkezdődött a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok) az év első asztalitenisz World Tour-versenye, amelyen 54 ország közel 350 játékosa indul.

A hatnapos Hungarian Open első két napján a selejtezőket és a teljes U21-es versenyt rendezik, majd csütörtöktől rajtol a felnőttek egyenes kieséses küzdelme. A döntőket az utolsó nap, vasárnap 14 órától tartják.

Kriston Dániel, Ecseki Nándor, Molnár István, Nagy Krisztián, Lakatos Tamás, Peterman-Varga Tímea, Nagyváradi Mercédesz győzelemmel, míg Fazekas Péter, Szudi Ádám, Szita Márton, Fehér Orsolya, Tóth Edina, Szvitacs Alexa, Ambrus Krisztina és Bálint Bernadett vereséggel kezdett a kvalifikációban. A 21 éven aluliak versenyében Molnár István negyeddöntős, szerdán játszik majd a legjobb négy közé kerülésért, a nőknél viszont nem jutott magyar a nyolc közé.

A felnőtt mezőnyben a férfiaknál eredetileg a német Dimitrij Ovtcharov, a nőknél pedig a kínai Csu Jü-ling lett volna a legerősebb játékos, de mindketten visszaléptek, így a fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, illetve a kínai Csen Meng lesz az első kiemelt.

Magyar részről egyesben Póta Georgina (5. kiemelt) és Madarász Dóra (16.), valamint Pattantyús Ádám (16.) alanyi jogon a 32-es főtáblán kezd, párosban pedig három hazai vagy részben hazai duó tagja biztosan a 16-os főmezőnynek. Az szerda este derül ki, hogy ki csatlakozik még hozzájuk a selejtezőből. Vannak visszalépők is: Kosiba Dániel klubkötelezettségei miatt nem állhat asztalhoz, Majoros Bencét mandulagyulladás, míg Imre Leilát sérülés hátráltatja.

A viadallal kapcsolatos hír az is, hogy a sorozat névadó szponzorának, a Seamasternek köszönhetően az összdíjazás 70 ezerről 120 ezer dollárra (34.4 millió forint) emelkedett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik