HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.03.11 19:46

Asztalitenisz: Klampár az óriáskeréken jobban félt, mint az asztalnál bármikor

Az 1978-as asztalitenisz Európa-bajnokságon taroltak a magyarok. A sikerek 41. évfordulóját a bajnokok tortával ünnepelték meg, a bátrabbak pedig ismét feljuthattak a csúcsra a budapesti óriáskerék segítségével. 

 

Duisburgban a férfi és a női csapat egyaránt aranyérmes lett. Férfi egyesben két magyar küzdött meg az elsőségért, Jónyer István és Gergely Gábor csatájából végül utóbbi került ki győztesen, míg Kreisz Tibor bronzérmet szerzett. Gergely a csehszlovák Milan Orlowski oldalán párosban is nyert. A női egyesek versenyében a néhány hónapja elhunyt Magos Judit diadalmaskodott, míg Szabó Gabriella bronzérmes lett. A két hölgy párosban a dobogó második fokára állhatott fel.

Videónkban arról beszélnek, mennyire volt nehéz feljutni a csúcsra, és ott hosszú távon megragadni, valamint visszaemlékeznek a duisburgi versenyre is. Az Európa-bajnokságot három arannyal záró Gergely Gábor így idézte fel a sikereit.

„Most mondhatnám, hogy a legkönnyebb meccsem a Jónyer elleni volt a döntőben, de egy döntőben mindig másképpen pattog a labda. Egyéniben szerencsés sorsolást kaptam, de egyébként is nagy megnyugvással tudtam játszani. Minket úgy küldtek ki erre az Eb-re, hogy a csapatot biztos megnyeritek, s miután ez sikerült is, megnyugodtunk. Miután az egyes mellett párosban is döntőbe kerültem, úgy gondoltam, mi baj történhet. Egy arany már megvan, legfeljebb lesz hozzá két ezüst. Végül három aranyat szereztem Duisburgban, azt gondolom, ez dicséretre méltó teljesítmény volt.”

A hölgyek közül csak Oláh Zsuzsanna merészkedett fel a fellegekbe, a férficsapat tagjai, Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor és Kreisz Tibor viszont többször is megjárta a magaslatokat a budapesti óriáskerék segítségével. Klampár nem érezte olyan komfortosan magát, mint amikor az asztalnál ért fel a csúcsra.

„Több mint tíz évig voltunk a csúcson. Itt fent a magasból, hál' Isten, hamarabb lejöttünk. Most jobban féltem, mint bármikor a versenyeken árulta el.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.