Asztalitenisz: férfi és női válogatottunk is egy csoportba került Kínával a vb-n

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 14:59
null
Női válogatottunk szövetségi kapitányának, Pink Márknak és a legmagasabban rangsorolt játékosunknak, Madarász Dórának a kínaiakra is fel kell készülniük (Fotó: WTT)
Elkészítették a február 16-án kezdődő dél-koreai csapat-világbajnokság sorsolását. Rossz hír, hogy mindkét válogatottunk a kínaiakkal egy csoportba került, s mivel a három továbbjutó helyből az ázsiaiak egészen biztosan elvisznek egyet, a 24 közé jutáshoz a mieinknek a maradék két helyből kell az egyiket megszerezniük.

Pontosan egy hónappal, a dél-koreai csapat-világbajnokság (február 16–26., Puszan) rajtja előtt elkészítették a torna csoportbeosztását. A világbajnokságon a férfiaknál és a nőknél is 40 válogatott indul, s a mezőnyt nyolc csoportba sorolták. Az ötcsapatos csoportok győztese egyenes ágon kvalifikál a nyolcaddöntőbe, míg a másodikok és a harmadikok rájátszáskörben küzdenek meg a legjobb tizenhat közé kerülésért.

A mieink finoman fogalmazva sem kaptak kedvező sorsolást, hiszen a férfi és női válogatottunk is összekerült Kínával. Persze a talpon maradáshoz nem kell feltétlenül a címvédőt legyőzni, ám a csoport legjobb három együttese közé jutás sem tűnik egyszerűnek. A férfiaknál Kína mellett Horvátország is igen erős, így minden bizonnyal a belga, magyar, kubai trióból kerül ki a harmadik továbbjutó, míg a nőknél a mieinknek Kína mellett az ugyancsak erős indiaiakkal is meg kell küzdeniük, sőt a spanyolokra is figyelni kell, talán az üzbégek elleni összecsapástól nem kell tartani.

Ebben a pillanatban még igencsak távolinak tűnik, de azért jegyezzük meg: a legjobb nyolc közé jutó csapatok kvalifikálnak a párizsi olimpiára, ezért a Kovacsics Imre elnök vezette elnökség – még korábban – fejenként 3 millió forint jutalmat ajánlott fel annak csapatnak, amely Puszanban kiharcolja az olimpiai részvételt.

 

CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, PUSZAN
A magyarok csoportbeosztása
Férfiak. A-csoport:
Kína (világranglista-1.), Horvátország (13.), Belgium (17.), Magyarország (30.), Kuba (38.)
Nők. A-csoport:Kína (1.), Magyarország (16.), India (17.), Spanyolország (31.), Üzbegisztán (36.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik