Asztalitenisz: Ecsekinek nem volt esélye a dohai selejtezőben

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.14. 17:00
null
Ecseki Nándor a selejtezőben nem tudta meglepni a 188 hellyel előrébb rangsorolt horvát Andrej Gacinát (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat dohai contender versenyének első napján a mieink közül Ecseki Nándor állt asztalhoz, a 27 éves balkezes játékos a selejtező második fordulójában három játszmában kikapott a horvát Andrej Gacinától.

 

Ezekben a hetekben Doha a világ asztaliteniszsportjának központja: január elején itt rendezték meg a 2023-as WTT-sorozat férfi döntőjét, az elmúlt napokban itt volt a 2024-es WTT-sorozat star contender besorolású első állomása, mostantól pedig az egy szinttel alacsonyabb, contender tornának ad otthont a katari főváros.

Magyar részről Ecseki Nándor, Póta Georgina, Madarász Dóra és Dari Helga áll asztalhoz Dohában, közülük Ecseki (világranglista-245.) már bemutatkozott, a selejtező második körében a kvalifikáció első kiemeltje, Andrej Gacina (57.) volt az ellenfele. Az esélyek egyértelműen a horvát játékos mellett szóltak, a találkozó pedig ennek megfelelően alakult, két sima és egy szoros szett végén Gacina 3:0-ra győzött.

Ami a folytatást illeti, hétfőn a női egyes selejtezőjében Póta (87.) a lengyel Katarzyna Wegrzyn (128.), Madarász (84.) a görög Elisavet Terpu (395.), Dari (267.) pedig a hongkongi Lam Je-lok (109.) áll asztalhoz, míg az ugyancsak a selejtezőből rajtoló Madarász, Dari kettősnek a svéd Christina Kallberg, Filippa Bergand duóval kell megküzdenie. Az olimpiai kvótáért küzdő Ecseki, Madarász vegyes páros viszont nyolcadik kiemeltként azonnal a főtáblán kapott helyet.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, DOHA
Férfiak. Egyes. Selejtező. 2. forduló:

Gacina (horvát)–Ecseki Nándor 3:0 (6, 6, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik