Asztalitenisz Eb: női csapatunk az ötödik helyen zárt

Vágólapra másolva!
2017.09.16. 21:57
Az osztrákokat 3:2-re legyőző női csapatunk az ötödik helyet szerezte meg, ezzel a magyar küldöttség befejezte szereplését a luxemburgi csapat Európa-bajnokságon.

Amint azt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a portugálok ellen délelőtt 3:1-re megnyert mérkőzés után már jelezte, az esti helyosztón lehetőséget adott azoknak – nevezetesen Nagyváradi Mercédesznek és Ambrus Krisztinának –, akik eddig jobbára csak kispadoztak a luxemburgi csapat Európa-bajnokságon. Ennek megfelelően az esti programban a Nagyváradi, Ambrus, Madarász Dóra hármast küldte asztalhoz az osztrákok elleni meccsre, amelynek a tétje az Eb ötödik helye volt. A találkozón az osztrákok is tartalékoltak, honosított kínaijuk, Liu Jia nem került be a kezdőbe, de ez lényegtelen, sokkal fontosabb, hogy ezúttal is nagyon odatette magát a csapat, Ambrus két, Nagyváradi egy győzelmének köszönhetően pedig meglett az ötödik hely, ami pontosan megfelelő a magyar együttes kiemelési helyének.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG
Nők. Az 5. helyért:
Magyarország–Ausztria 3:2

Nagyváradi Mercédesz–Mischek 1:3 (6, –8, –6, –5), Ambrus Krisztina–Solja 3:0 (8, 6, 4), Madarász–Polcanova 2:3 (–12, 5, –9, 8, –9), Nagyváradi–Solja 3:1 (–3, 9, 14, 6), Ambrus–Mischek 3:1 (7, –9, 6, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik