SZŰCS MIKLÓS (Nantes) 2019.09.08 19:25 Frissítve: 2019.09.08 19:32

Asztalitenisz Eb: a németek és a románok is megvédték címüket

A férfiaknál Németország, a nőknél pedig Románia sikerével zárult az asztalitenisz csapat Európa-bajnokság, amelynek végén női válogatottunk is átvehette jól megérdemelt bronzérmét.

 

Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott (balról): Hartbrich Leonie, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány (Fotó: Szűcs Miklós)

Mintha az elmúlt két évet, úgy ahogy van, átaludta volna az európai asztalitenisz: ahogy 2017-ben Luxemburgban, úgy most, 2019-ben Nantes-ban is Németország nyerte a férfi, Románia pedig a női Európa-bajnoki címet. Ráadásul mindkét válogatott vita nélkül a mezőny fölé nőtt, a csoportban és az egyenes kieséses szakaszban lejátszott öt találkozót veretlenül, a németek 15:0-s a románok pedig 15:1-es mérkőzésaránnyal abszolválták.

A mieinknek a szombati elődöntőben ugyan nem sikerült, de a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette-tel felálló román női csapat megmutatta, a két honosított kínait szerepeltető portugálok sem legyőzhetetlenek. Összességében azonban utóbbiak sem lehetnek elégedetlenek, elvégre – a mezőnyben egyedüliként – mindkét fináléban érdekeltek voltak, azaz így is történetük legeredményesebb kontinensbajnokságán vannak túl. Szerencsére mi sem panaszkodhatunk, elvégre a női csapat bronzérme az utóbbi nyolc év legjobb eredménye, mindent egybevéve pedig az Eb-k történetében tizenkettedik – 9 arany, 1 ezüst és immár 2 bronz az összesített mérleg – dobogós helye.

„Büszke vagyok a csapatra, jól játszottak a lányok, annyi korábbi peches szereplés után már nagyon megérdemelték ezt az érmet” – mondta az díjátadó után a két és fél éve szövetségi kapitányként dolgozó Bátorfi Zoltán, akinek nem mellesleg a csapat élén ez az első, világversenyen szerzett érme.

Csapatszelfi a bronzéremmel

3. place #europeanchampionship#hungarianteam #bronzemedal #tabletennis @hereisdori @leonie.hartbrich @pszandi88 @joolaglobal @joolausa @joolatischtennis

104 Likes, 2 Comments - Pota Georgina (@ginus13) on Instagram: "3. place #europeanchampionship #hungarianteam #bronzemedal #tabletennis @hereisdori..."ASZTALITENISZ CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, NANTES
FÉRFIAK
ELŐDÖNTŐ
Németország–Franciaország 3:0
Portugália–Svédország 3:2
DÖNTŐ

Németország–Portugália 3:0
Európa-bajnok:
Németország (Timo Boll, Benedikt Duda, Ruwen Filus, Patrick Franziska, Dimitrij Ovtcharov), 2. Portugália, 3. Franciaország és Svédország. A magyar válogatott (Ecseki Nándor, Lakatos Tamás, Majoros Bence, Szudi Ádám. Szövetségi kapitány: Aranyosi Péter) nem jutott tovább a csoportjából

NŐK
DÖNTŐ

Románia–Portugália 3:0
Európa-bajnok:
Románia (Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Daniela Monteiro-Dodean, Elizabeta Samara, Szőcs Bernadette), 2. Portugália, 3. Magyarország (Hartbirch Leonie, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina. Szövetségi kapitány: Bátorfi Zoltán) és Lengyelország

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.